** Vanhemmat **
:: Foxy & Macy ::
:: Yhdistelmä KoiraNetissä ::

Macy

Saruskan Once In A Lifetime "Foxy"
Syntynyt 24.6.2013
CEA-vapaa/CEA-vapaa, A/A (110), 0/0
DM N/DM (kantaja), MDR1 -/- (altis)

Millake's Marble Magda "Macy"
Syntynyt 9.12.2016
CEA-vapaa/CEA-vapaa, A/A (113), 0/0
DM N/N (terve), MDR1 +/- (kantaja), CEA N/CEA (kantaja)
. SCY paimennustaipumuskoe (epäv.): K4-T5-H4-Y5, hyväksytty (4,33).


Kihlakuva Laukaalla 27.5.2019.

Videogalleria pentueen vaiheista:

07.07.2019: Metsälenkillä, Macyn selkä leveänä (44 vrk).
12.07.2019: Primitiivistä pesäkolonkaivuuta (49 vrk)


(Videoiden taustamusiikin viralliset esityslisenssit on hankittu www.melodyloops.com sivustolta)Pentu-blogi

...satunnaisia päiväkirjamerkintöjä, kuulumisia ja kuvia:

Aloitetaan jälleen perinteeksi käynyt "pentublogi", josta voivat kaikki pentueesta kiinnostuneet seurata
emo Macyn kuulumisia kantoaikana ennen synnytystä ja pentujen kehittymistä sekä kaikki uusimmat
käänteet pentulaatikon tapahtumista ja ehkä vähän muustakin.


11.06.2019:


Kanto on edennyt käsikirjoituksen mukaan. Kuvassa Macyllä menossa 18. vuorokausi. Ruokahalu alkaa hieman huononemaan alkioiden kiinnittyessä kohdunsarviin sopivin välimatkoin toisistaan. Hellyyden kaipuu ja viereen tuleminen sohvalla on myös lisääntynyt.

28.06.2019:

Kanto etenee suotuisasti ja selkä levenee, tiimalasi alkaa häviämään. Nyt lepäillään ja käydään metsälenkeillä. Kuvassa 35. vuorokausi menossa ja yli puoliväli ohitettu.

06.07.2019:
Hieman alkaa nisät tuntua enemmän ja pientä kumpua niiden juurelle muodostamaan. Vyötärö pullottaa. Päivät menee enimmäkseen lepäillessä ja pienillä metsälenkeillä käydessä. Välistä teemme pidempiäkin lenkkejä pentoaukeiden välissä mutkittelevilla hiekkateillä.

Saimme myös Axilur 2½ x 500 mg tablettikuurin annettua kolmena iltana peräkkäin tässä kohtaa Macylle. Dazzly on madotettu jo 16 viikkoisrokotusta ennen. Riku, Coco ja Benkku madotettiin myt myös Axilurilla.


Tulipa mieleen kuunnella pentujen sydänääniä stetoskoopilla ja totta vie tiheää samalaista nakutusta sieltä kuului, kun aikaisempienkin pentujen kohdalla. Kaikki siis hyvin kohdunsarvissa. Macy on hoitanut osansa hienosti. :)

10.07.2019:
Macyn kanto etenee hyvin ja erittäin hyvissä ulkoisissakin merkeissä, kuten pihalta Macy koittaa etsiä isojen pihakivien koloista hyvää paikkaa tuleville pennuilleen. Samaa mitä kaikki tiineenä olleet nartut ovat meillä tehneet. Valitettavasti pentulaatikko on sisätiloissa Macyllekkin varattuna. :) Toinen hyvä merkki on vatsan aluskarvojen irtoaminen tuppoina kasvaneiden ylempienkin nisien ympäriltä. Kolmantena merkkinä on ruuan kanssa vielä lievää nirsoilua. No hyvin on onneksi ruokaa syönyt koko kantoajan. Nyt lenkitystä, ravintoa ja lepoa. Reilut kaksi viikkoa h-hetkeen. Aika rientää. Toivotaan, että kaikki menee Macyllä ja pennuilla hyvin loppuun saakka ja miksipä ei menisi.

14.07.2019:

Kaikki hyvin Macyllä. 51 vrk nyt menossa, eli hetki vielä odotusta jäljellä. Kuvassa Macy on selällään. Metsä- ja peltotielenkkejä tehdään, lepäillään ja ruokaillaan. Nisät kasvaa kokoa sekä vatsan seutu täyttyy kovaa kyytiä ja istuessa suorastaan pullottaa.  Pitänee tänään asemoida pentulaatikkoa kohdillensa. Toivotaan kaiken etenevän samaan malliin. :) 

16.07.2019:
Se tunne kun liikkeitä alkaa tuntua.

17.07.2019:

Willat pöllyää watsan alla. :)* * *


"Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin".
Toivottaa Millake'sin poppoo :)
 Millake's pennut luovutetaan:


Eläinlääkärin tarkastamina, virallisesti silmätarkistettuina, sisäloishäädettyinä, tunnistusmerkittyinä (mikrosiru). Pennut rekisteröidään Suomen Kennelliiton ohjeiden mukaisesti. Kauppa- ja sijoitussopimukset teemme aina Kennelliiton virallisia voimassa olevia kaavakkeita käyttäen.


Kasvattaja on Suomen Kennelliiton, Suomen Collieyhdistyksen, Perinteisen paimennusyhdistyksen ja Helsingin Vetokoirakerhon jäsen. Koiran mukaan annamme kattavat hoito-ohjeet sekä pentupakkauksen. Kasvattajan tuki on käytettävissä koiran eliniän ja pidempäänkin.

Lisätietoa rodusta löydät Suomen Collieyhdistyksen
www-sivuilta sekä
Suomen Kennelliiton
KoiraNet jalostustietojärjestelmästä.


 

customizable counter