Esittäytyminen!

Asustelemme koiriemme kanssa Espoossa, Nuuksion järviylängöllä metsämaastojen, maalaismaisemien, lenkkipolkujen ja järvien ympäröiminä. Olen Suomen kennelliiton, Suomen Collieyhdistyksen, Perinteisen paimennusyhdistyksen sekä Helsingin vetokoirakerhon jäsen. Tavoitteenani on kasvattaa pienimuotoisesti toimintakykyisiä ja rotumääritelmän mukaisia pitkäkarvaisia collieita. Tiedot suunnitelluista yhdistelmistä julkaistaan ennakkoon Pentuja -sivulla.

Jalostusyksilöitä tulemme testaamaan muutoinkin kuin PEVISA-ohjelman mukaisten silmien, kyynärien ja lonkkien osalta.
Tulokset löytyvät kotisivultamme, kuten myös kasvattien luonnetestitilasto. Näytteet geenitesteihin otatamme eläinlääkärin toimesta edta-verinäytteellä ja geenitestit teetämme Laboklinilla Saksassa.


Kennelnimi:

Kennelnimi Millake's myönnettiin heinäkuussa 2006. Suomen kennelliiton kasvattajakurssi I-osan suoritin vuonna 2005 ja SPKL:n koirankouluttajakurssi I-osan vuonna 2004. SPKL:n Koetoimitsija I -kurssin kävin syksyllä 2007 ja SPKL:n koetoimitsija osa II/Luonnetesti kävin tammikuussa 2008. Olen allekirjoittanut SKL:n kasvattajasitoumuksen.


Kennelnimemme juontaa tästä paikasta, eli Myllyjärvestä. Läheisen järven rannat, metsät ja kalliot ovat tulleet tärkeiksi ja keskeisiksi lenkkeilymaastoiksi koiriemme kanssa. Talvella jää toimii myös hyvänä harrastuspaikkana, vaikkapa koirien valokuvaamiselle.Omat colliemme:

Ensimmäinen colliemme oli, syksyllä 2011 edesmennyt, upean sininen ja hyvät mittasuhteet omaava bluemerle uros Markhill's Night Rider "
Tatu". Seuraavaksi kotiimme saapui sijoitukseen, loppusyksystä 2017 14 vuoden ja viiden kuukauden iässä edesmennyt tricolour narttu FIN MVA Downmoore Cross My Heart "Ebony". Ebonyn tulo oli tapahtuma joka ohjasi pk-harrastuksen pariin, lajina haku. Kolmas koiramme oli Ebonyn tytär, soopelinarttu Downmoore Dusk Till Dawn "Enna". Paimennuksen saloihin ajauduin syvällisemmin juuri Ennan kautta ja harrastus on nyt jatkunut jo reilut kymmenen vuotta. Jouduimme luopumaan Ennasta alkuvuodesta 2017 degeneraatiivisen myleopatian otettua lopulta vallan 10v 11kk iässä. Neljäs koiramme on oma kasvatti, tricolour uros Millake's Sacred Ciaran "Riku". Rikun kanssa harrastimme PK-hakua. Viides colliemme on tricolour narttu PAIM3 Millake's Duane Niamh "Coco". Cocon kanssa olemme jatkaneet paimennusharrastusta ja hieman PK-hakua. Kuudes colliemme on bluemerle narttu Millake's Marble Magda "Macy", Cocon joulukuussa 2016 syntyneestä pentueesta. Macyn kanssa on aloitettu paimennuksen alkeet ja hyvin lupaavalta ensivaikutelma tuntuu. Seitsemäs koiramme on tricolour uros Millake's Swarthy Breandan "Benkku", Maisan elokuussa 2017 syntyneestä pentueesta. Benkku on käynyt vilkaisemassa lampaita laitumen vierellä ja päässyt tositoimiin Somerolla ja Seutulassa.  

Pentueet:

Ensimmäinen Millake's pentue, i. FIN MVA Julian's Mist Las Vegas - e. FIN MVA Downmoore Cross My Heart näki päivänvalon helmikuussa 2009. Toinen pentue, i. Black Sara's Carneval of Joy - e. Millake's Golden Meallan, syntyi toukokuun lopulla 2012. Kolmas pentue, i. Honey Melon Pinas Adrien - e. Millake's Charming Afeeca, syntyi huhtikuussa 2014. Neljäs pentue, i. FI MVA Finn Arrow Jackpot Jerry - e. Millake's Outgoing Deidre, syntyi syyskuussa 2014. Viides pentue, i.  C.I.B FI MVA EE MVA LT MVA Roxier's Blue Maxson - e. PAIM3 Millake's Duane Niamh, syntyi joulukuussa 2016. Kuudes pentue, i. Saruskan Impressive Look - e. Millake's Lovely Una syntyi elokuussa 2017.


Sijoituskoirat:

Sijoitusnarttuja ensimmäisestä pentueestamme (i. FIN MVA Julian's Mist Las Vegas - e. FIN MVA Downmoore Cross My Heart) olivat soopelinartut Millake's Golden Meallan "
Frida" ja Millake's Fortunate Eithne "Elli". Frida synnytti meille Karnevaali -pentueen toukokuussa 2012 (i. Black Sara's Carneval Of Joy - e. Millake's Golden Meallan), josta sijoitimme kaksi narttua, Millake's Charming Afeeca "Reeta" ja Millake's Outgoing Deidre "Stella". Reeta synnytti meille huhtikuussa 2014 Hunajahurmurit -pentueen (i. Honey Melon Pinas Adrien - e. Millake's Charming Afeeca), josta sijoitimme soopelinartut Millakes Lovely Una "Maisa" ja Millake's Lively Brid "Tove". Lisäksi Stella synnytti meille "Pelurit" -pentueen syyskuussa 2014, josta ainokainen tyttö Coco jäi kotiin. Joulukuussa 2016 Coco synnytti meille "Samurai" -pentueen, josta sijoitimme Stellan perheeseen tricolour nartun Millake's Ember Epona "Nelly".

Jalostusurokset:

Pelurit pentueen mahonkisoopeli uros Millake's Daithi Fighter "Ricky", asustaa Heinolassa ja vierailee useasti myös Laukaassa. Rickyllä on hyvä rakenne, liike ja huomiota herättävän kirkas mahonkiväritys. Ricky on terveystutkittu, lonkat kyynärät silmät terveet, omaa luonnnon korvat, täyden hampaiston ja kivekset laskeutuivat paikoilleen pentuna. Rickyn taustalta löytyy paimennustaipumusta ja Ricky itsessään on toiminnallinen ja reipas uros. Ricky on saatavissa jalostukseen. Rickyllä on jälkeläisiä Mustan Nikolauksen kennelissä. Toinen terveystutkittu jalostusuros on Samurai pentueeseen syntynyt trikkiuros Millake's Recless Raggnarr "Brody", joka asustaa  Espoossa ja harrastaa tokoa, noseworkkiä sekä paimennusta. Kyseessä on terve, toiminnallinen ja reipas nuori collieuros. Tulevaisuuden toivona varttuu lisäksi luonamme
Prinssit pentueen ainoa tricolour uros Millake's Swarthy Breandan "Benkku". Kunhan poika tuosta varttuu hieman, niin pääsemme tekemään tarpeelliset Pevisa-tutkimukset puolentoista vuoden paikkeilla ja tiedämme pojasta hieman enemmän. Oikein mutkattomalta collien alulta poika muutoinkin vaikuttaa ja luonteesta tykkäämme kovasti.

Harrastuksista:

Palveluskoiralajeista lähinnä sydäntäni on pk-haku, jota olen harrastanut HVK:n ja SCY Helao:n hakuryhmissä.  Kesällä 2006 iski paimennuskärpänen. Lajia harrastamme tällä erää Cocon, Macyn & Benkun kanssa, niin Somerolla satunnaisesti ja PSF Seutulassa vakioryhmässä liki viikottain. Paimennusharrastus kehittynyt ja nivoutunut osaksi kasvatustyötämme, paimennusvietin herkkyyden ja rodun alkuperäisen käyttötarkoituksen seuraamisessa. Olemme pyrkineet testauttamaan kaikki syntyvät pentueemme noin 9 kk - vuoden iässä paimennustaipumuksen osalta. FCI:n virallisessa PAIM-T paimennustestissä emme ole kasvattejamme käyttäneet, vaan oman näkemykseni mukaan SCY:n oma epävirallinen paimennustaipumuskoe sopii minulle kasvattajan huomattavasti paremmin tuomaan paimennustaipumusta esiin. Nyttemmin alaikärajan alennuttua SCY:n paimennustaipumuskokeessa 6 kk:n tasolle pääsemme testauttamaan kasvatteja aikaisemmassa vaiheessa. Tähän meneessä kymmenen kasvatti
amme Frida, Raisa, Reeta, Stella, Maisa, Coco, Macy, Nelly, Brody ja Benkku sekä Hunajahurmurit pentueen isä Arska ovat suorittaneet hyväksytysti SCY:n epävirallisen paimennustaipumuskokeen. Virallisessa FCI Traditional Style koemuodossa PAIM3 Millake's Duane Niamh "Coco" kisaa ylimmässä PAIM-3 luokassa. Coco on Suomen ensimmäinen pitkäkarvainen collienarttu, joka on suorittanut PAIME esikokeen hyväksytysti ja myös saavuttanut FCI Traditional style koulutustunnukset PAIM1, PAIM2 ja PAIM3.

Kasvatinomistajia tuemme ja ohjaamme pk-harrastuksen ja paimennuksen pariin, heidän niin halutessaan. Tällä erää osalla kasvateistamme on harrastuksena paimennus, rallytoko, toko, nosework, agility ja näyttelyt.

Luottamustoimista:

Toimiessani SCY:n hallituksen puheenjohtajana, kaudet 2009-2010 sekä 2011-2012 ja Talous- ja työvaliokunnan puheenjohtajana tilikaudet 2009-2013, antoivat ne itselleni laajan näkemyksen suomalaiseen kennel-, rotujärjestö- ja yhdistystoimintaan. Aktiivisuudesta koiraharrastusta kohtaan Suomen palveluskoiraliitto on myöntänyt pronssisen harrastemerkin vuonna 2005, hopeisen harrastemerkin vuonna 2009 ja kultaisen harrastemerkin vuonna 2012. SCY Helsingin alaosasto myönsi SCY:n harrastemerkin vuonna 2008 ja pääyhdistys SCY:n hopeisen ansiomerkin 2010 ja kultaisen ansiomerkin 2016 yhdistyksen 70-vuotisjuhlassa Laukaalla.

Tällä hetkellä toimin Suomen Collieyhdistyksen hallituksen puheenjohtajana sekä pääyhdistyksen tiedottajana,  www-työryhmän puheenjohtajana sekä työ- ja talousvaliokunnan jäsenenä, paimennustoimikunnan rahastonhoitajana ja SKL valtuuston jäsenenä. Lisäksi toimin SCY Helsingin alaosaston paimennusvastaavana.


Lopuksi kiitos:

Tulevaisuus näyttää kuinka tavoitteet ja visiot lopulta kasvatustyössä onnistuvat, luonto kun sanoo aina sen viimeisen painavan sanansa. Nöyränä siis kohti tulevaa ja uusia tavoitteita.

Haluan kiittää kaikkia Teitä pitkänlinjan kasvattajia ja collieharrastajia siitä kaikesta avustanne, tiedoistanne, yhteistyöstänne ja tuestanne, jota olette meille vuosien varrella antaneet. Kiitokset myös kaikille teille kasvattiemme omistajille koirienne hyvästä ja säntillisestä huolenpidosta.


Hyviä ja antoisia harrastehetkiä kaikille.
Terveisin Millake's kennelin väki

customizable counter