** Vanhemmat **
:: Benkku & Nelly ::
:: Yhdistelmä KoiraNetissä ::
:: Pentueen oma sivu (tulossa) ::

Macy

PAIM-T Millake's Swarthy Breandan "Benkku"
Syntynyt 26.9.2017
CEA-vapaa/CEA-vapaa, A/A (113), 0/0
Geenitestit Laboklin (edta):
DM N/N (terve),
rcd2-PRA N/N (terve),
MDR1 +/- (kantaja), CEA N/CEA (kantaja), Hyperuricosuria N/N (terve).
SCY paimennustaipumuskoe Somero 11.08.2018
(epävirallinen): K3-T4-H3-Y3, hyväksytty (3,33).
FCI TS paimennustaipumuskoe, läpäisty.

Millake's Ember Epona "Nelly"
Syntynyt 9.12.2016
CEA-vapaa/CEA-vapaa, B/B (108), 0/0
Geenitestit Laboklin (edta):
DM N/N (terve), MDR1 +/- (kantaja), CEA N/CEA (kantaja).
SCY paimennustaipumuskoe Somero 7.10.2017
(epävirallinen): K4-T5-H4-Y5, hyväksytty (4,33).

  

Videogalleria pentueen vaiheista:

11.02.2021: Nelly pienellä lenkillä (60 vrk)
12.2.2021: Pikkupoika maitobaarissa (0 vrk)
19.2.2021: Rocky maitobaarissa (7 vrk)
20.2.2021: Rocky hakee liikettä (8 vrk)
20.2.2021: Rocky hännänvispauksessa (8 vrk)
24.2.2021: Rocky steppailee pentulaatikossa (12 vrk)
3.3.2021: Rocky ja valvontakamera (2 vkoa 5 pv)
6.3.2021: Rocky ja jauhelihapallerot (3 vkoa 1 pv)
8.3.2021: Rocky, leikkiä ja jauhelihapallerot (3 vkoa 3 pv)
13.3.2021: Rocky ja "jättiläiset" (4 vkoa 1 pv)
15.3.2021: Rocky ja "suu napsaa" (4 vkoa 3 pv)
16.3.2021: Rocky olkkarissa (4 vkoa 4 pv)
18.3.2021: Rocky wauhtihirmu (4 vkoa 6 pv)
20.3.2021: Rocky ja harja (5 vkoa 1 pv)
21.3.2021: Rocky lumilla (5 vkoa 2 pv)
29.3.2021: Rocky lumilla II (6 vkoa 3 pv)
29.3.2021: Rocky & iskä pentuaitauksessa (6 vkoa 4 pv)
02.04.2021: Rockyn ruokintaohje (7 vkoa 0 pv)

(Videoiden taustamusiikin viralliset esityslisenssit on hankittu www.melodyloops.com sivustolta)Pentu-blogi

...satunnaisia päiväkirjamerkintöjä, kuulumisia ja kuvia:

Siirry blogin loppupäähän nuolesta!Aloitetaan jälleen perinteeksi käynyt "pentublogi", josta voivat kaikki pentueesta kiinnostuneet seurata
emo Nellyn kuulumisia kantoaikana ennen synnytystä ja pentujen kehittymistä sekä kaikki uusimmat
käänteet pentulaatikon tapahtumista ja ehkä vähän muustakin.


31.01.2021:
Nelly saapui sunnuntaina iltapäivästä mammalomalle. Tällöin oli menossa 49. kantovuorokausi. Oikein hyvin Nelly sopeutui, mutta toki hieman kaipaili illan mittaan perheensä perään, varsinkin  ohittaessamma kohdan, jossa Pirjon ja Tapion auto oli ollut parkissa. Kaikkiaan neljä lenkkiä ennätettiin illan mittaan pyöräyttää lähimetsässä. Päasia oli kuitenkin rauhoittua ja Nellyn sopeutua synnyinkotiin  ensimmäisen illan aikana.

01.02.2021:

Ensimmäinen yö meni hyvin. Illalla kuppeihin jääneet ruuat olivat hävinneet yön aikana. Kuuden aikaan aamulla Nelly antoi merkkejä, että olisi vihdoin aika päästä aamun ensinnäiselle lenkille metsään. Olen tallannut sopivan mittaisen polun valmiiksi kallioiden väliin lähimetsäämme. Sopivan mittainen lenkki pyöräyttää vaikka useamman kerran vuorokauden aikana Nellyn kanssa. Aamulla, illalla ja yöllä on otsalampulle kyllä käyttöä. 

Päiväksi siirryin yläkertaan etätöihin ja seurasin valvontakameralla Nellyn touhuja. Yksitoikkoinen raina  oli tuota katsella. Muutama kyljen vaihto päivän mittaan ja pitkät lepohetket radio YLE Puheen pitäessä seuraa. :)

03.02.2021:

Rauhallista odotusta päivisin, ruokaa ja lepoa, välissä lenkkeilyä. Yöllä ollaan myös käyty pienillä lenkeillä. Mitäpä sitä muuta tekisi, kun singahtaa klo 02.30 ja 5.30 lenkille lähimetsään. No, Nelly näyttää nauttivan ja se on pääasia. Luonto ohjaa. ;)

04.02.2021:

Viikko vierii eteenpäin todella vauhdikkaasti ja pian koittaa viikonloppu. Yö meni suht rauhallisesti. Ainoastaan klo 00.50 Nelly pyysi ulos pissalle. Sitten nukuttiin aamuun asti. Päivän mittaan olemme tehneet useamman metsälenkin rapeassa pakkasessa ja väliajat on Nelly lepäillyt. Tänään oli vuorossa ruokavaraston täydennys MHB-Karp pennulla. Enää reilu viikko h-hetkeen, nyt on menossa 53. vuorokausi. Pienet liikkeet tuntuvat voimakkaammin vatsapeitteen läpi. Saas nähdä millainen kaveri tai kavereita siellä heittää kanssani yläfemmaa. :) Toivotaan hyvää loppuodotusta, ainakin ruoka maistuu emolle hyvin ja se on hyvä se!


07.02.2021:

Rauhallinen odotus jatkuu edelleen, vuorokausia koossa 56. Mittasin tänään aamupäivällä ensimmäisen kerran lämmöt ja 37,9C oli tulos. Otin myös stetoskoopin esiin ja tarkistin sydänäänet. Emolla lyönnit olivat tasiset taukoineen tu-tumm .. tu-tumm .. tu-tumm.. ja vastaavasti pennun sydänääni tu-tu-tu-tu-tu-tu-tu.tu.. ilman taukoja. Ruoka maistuu emolle hyvin ja pentulaatikkoonkin siirtyilee ajoittain itse omatoimisesti. Pesän teko varmasti mielessä ja alustan mylläys. Tähän saakka Nelly on makoillut lattialla ja olkkarissa ollessamme nousee myös sohvalle kainaloon.

Nyt on aika siirtyä iltapäivän metsälenkille nauttimaan mukavasta säästä sekä vallitsevasta päivänvalosta. Kuvassa olemme liikkellä vuorostaan aamuyöstä klo 03.31, lenkki ei katso aikaa, joten itselle myös lepoa aina kun mahdollisuus siihen suinkin löytyy. Nelly kun määrää nyt tahdin. :)

10.02.2021:

Viikko puolessa välissä ja kantoaika etenee hyvin.
59. vuorokausi menossa. Lämpöjä on seurailtu ja vaihtelua löytyy sopivasti. Ruoka maistuu Nellylle ja lenkeillä kuljetaan edelleen reippaana. Välistä stetoskoopilla kuuntelen ääniä ja hyvältä pienet tykytykset vaikuttavat. Muutama päivä enää Benkkulaisten saapumiseen. :)

11.02.2021:

H-hetki alkaa lähenemään ja selkeästi on ollut jo hieman tuskaisempaa Nellylle. Ruoka ei enää maistu kuten aikaisemmin, eli tyhjentää selkeästi suolta ennen synnytystä. Ulos päästessä nopeat pissat ja kakat. Ei uskalla pitkillä lenkeillä olla ulkona, ettei nisät saa kylmää, varsinkin kun karvoja on siistitty nisien ympäriltä pois.

Kova raapiminen ja pesänteko on sisällä ollut pentuhuoneessa. Vielä hetki ja sitten. :)

12.2.2021:

Kohta kaksi vuorokautta valvottu putkeen ja voimia välissä kysytty oikeasti. Aina toivoisi kaiken menevän hyvin, mutta tällä kertaa tuuli oli kovin vastainen. Ehkä kaikella on merkityksensa ja luonto sanoo sen viimeisen sanan.

Eilinen päivä meni Nellyllä tyhjennellessä, kävimme todella usein pissalla ja kakalla. Menossa oleva vuorokausi oli vasta 60. Laitoin kuitenkin varuiksi herätykset kahden tunnin välein, jos jotain alkaa oikeasti tapahtumaan. 

Muutaman herätyksen ehti kokea ja kolmannella kerralla sitten olikin työntövaihe päällä sekä ensimmäinen pentu syntyi, valitettavasti mitään ei ollut enää tehtävissä. Tilanne rauhoittui tästä ja kävimme pikaisella yölenkillä Nellyn kanssa. Nelly oli reipas ja leikisä. Pohdin, että olisiko tosiaan ollut niin, että vain yksi pentu olisi ollut tuloillaan. Päätin varata varmuudeksi heti aamusta ultran/röntgenin, mikäli enempää pentuja ei enää syntyisi. Kovasti tuolloin näytti jopa siltä.

Otin kuitenkin konsultointipuhelun Aistiin ja kerroin tilanteemme. Sovimme, että tarkkailen tilannetta vielä tovin alkaako tapahtua jotain. Ulkona oli -21C pakkasta, joten autoilukaan ei ole Nellylle ihan parhaasta päästä tuossa kelissä, ellei sitten ole pakko. Nelly makoili tuolloin rauhallisena pentulaatikossa.

Aamulla kuudelta alkoi sitten tapahtumaan uudelleen. Työntö oli kova mutta liikuttelut ja Fergusonit eivät tilanteessa auttaneet. Siispä soitto Aistiin ja kerroin meidän saapuvan heille puolen tunnin sisällä. Automatkalla ei tapahtunut onneksi mitään. Viileä auto synnytyspaikkana ei tuntunut mitenkään hyvältä. Saavuimme Aistiin. Ovikellon soitto ja ovi aukesi pian. Ilmoittautumaan ja siirtyminen tutkimushuoneeseen. Päätettiin ottaa röntgen, jossa sittemmin näkyi kaksi pentua perätilassa. :( Lääkäri kysyi otetaanko seuraavaksi ultra vai oksitosiinipistos? Olin oksitosiinin kannalla, joten niin edettiin. Paikat olivat jo auki, joten eipä tässä kohdin enää ultraa virittämään. Oksitosiinin vaikutus alkoi tovin päästä ja pian alkoi työntöjä tulemaan yhä voimakkaammin. Lääkäri antoi myös kalkkia pistoksena.

Toinen pentu saatiin ulos, mutta menehtyneenä, elvytysyritykset eivät auttaneet. Jälleen tilanne rauhoittui ja Nelly lepäili tovin. Kahdenkymmenen minuutin kuluttua Nelly alkoi jällee työntämään, nyt pentu sujahti helposti ulos. Nelly alkoi nuolemaan pentua ja sepä liikkui! Pientä positiivista mahtui näin ollen päivään. Pentu nisälle ja sieltäpä herahti maitotippoja puristamalla. Ei kun poika ruokailemaan ennen kotimatkaa. Odotettiin sen verran, että pikkuinen sai syötyä.

Pakkasin leirimme kasaan. Laskun maksaminen alta pois, irtotavarat kantoon ja autoa ulos hetkeksi lämmittämään. Pentu laitettiin auton lämmittämisen ajaksi odottamaan styroxiseen kylmälaukkuun, jonne vilttien väliin laitettiin kaksi lämpöhanskaa pitämään pentua lämpimänä kotimatkan ajaksi ja hoitaja jäi pitämään Nellyä hihnassa toimenpidehuoneessa.

Sain auton hieman lämpimämmäksi ja sitten hakemaan äiti sekä poika kotimatkalle.

Kotimatka sujui hyvin. Pentu rapisteli kynsillään styrox seinää ja aina välistä kuului myös vinguntaa. Nuo olivat hyviä ääniä. Varovaisesti sai kyllä ajella, ettei mitään ylimääräistä pysähdystä tulisi kotimatkan varrella. Helpotus oli suuri kun pääsimme kotiin ja pentuhuoneeseen. Kaiki tarvittava hoitomateriaali oli käden ulottuvilla ja sai itsekin hetken hengähtää. Kello oli tuolloin vähän yhdeksän päälle. Ajantaju oli itsellä hieman hukassa valvotun yön jälkeen.

Nelly makoili rauhallisena pentulaatikossa ja poika imeskeli nisää. Tilanne hallussa. Ennen kolmea iltapäivällä Nelly tuli yllättäen levottomaksi ja alkoi kouristella. Ajattelin niiden olevan jälkipolttoja, koska röntgenissä ei ollut näkynyt kuin kaksi pentua. No eipä mitään, hetken päästä Nelly synnytti neljännen pentunsa, valitettavasti jälleen kerran mitään ei ollut tuossa kohdin tehtävissä. :(

Olo on aika tyhjä tällä hetkellä. Jatkon kannalta kuitenkin toivoo, että Nelly toipuu koettelemuksista hyvin ja tähän blogiin saa päivitettyä paljon pienen pojan vaiheita. Toivotaan niin.

Isot kiitokset Aistin henkilökunnalle.

Nyt on jälleen pentulaatikko rauhallinen. Hyvää yötä kaikille.

13.2.2021:

Yö meni tasatunnein herätyksillä ja varmistamalla pennun olevan emon vierellä ja lähellä nisiä. Aika hurja yö siis takana. Kaikki meni hyvin ja poika voi hyvin. Painoa on kertynyt 20 gr vuorokauden aikana. Suunta on siis hyvä. Kriittinen viikko mesossa. Toivotaan kaken menevän hyvin. Näissä tunnelmissa lähdetään uuteen päivään ja viikonloppuun. :)

15.02.2021:

Viikonlopusta selvittiin ja itseasiassa oli tosi hyvä, että tuollainen pieni breikki tuohon kohtaan tuli ja sai  keskittyä pikupojan ja Nellyn hyvinvointiin sekä oman hetkellisen muutaman vuorokauden univelan korjaamiseen. No yöherätyksiä on tietty edelleen, mutta kello soi vaan harvemmin. Nellyn ja pikkupojan yhteiselo sujuu hyvin. Emo hoitaa poikaansa mallikkaasti. Täytynee sanoa, että sellainen kahdeksan pennun pesue tuntuu alkuvaiheessa kyllä helpommalta, kuin tälläinen miniperhe. Maidon nousemisen kanssa on ollut pientä haastetta, mutta eiköhän tämän kanssa aleta olla jo voitonpuolella. Pikkupojan paino on ollut kuitenkin kokoajan nousussa. Pienet unet Nellylle ja sitten käydään pikaisella pissa- ja kakkalenkillä. Alkanee olla sitten tämäkin päivä pikkuhiljaa pulkassa. :)

18.02.2021:

Työviikko etenee nopeaan ja vaiherikasta aikaa ollaan jälleen eletty pentulaatikon äärellä. Tiistai-iltana pääsimme käymään puolenyön maissa Aistissa ja takaisin kotona olimme ennen kahta yöllä. Pentu oli sen aikaa kotona nukkumassa. Nellyltä löytyi alkava nisätulehdus, joka aiheutti kuumeen nousun +40C kohdalle. Vaivaan saimme antibiootit ja nyt ollaan hyvää kyytiä toipumassa. Kohtu ultrattiin myös ja todettiin puhtaaksi. Samoin tarkistettiin varmuudeksi kalkkiarvot verestä ja nekin olivat ok. Pikupoika on sinnikäs ja tyytyväinen oloonsa. Painoa kertyy pikkuhiljaa.

Käännyin totutusti Eveliinan puoleen pennun nimeämisessä ja seuraava hieno "voiman tavoittelua" kuvaava nimi löytyi, yhdistettynä itse valitsemaani taistelijasieluiseen kutsumanimeen:

Millake’s Aspiring Angus "Rocky"

19.02.2021:

Perjantai, viikonlopun aatto! Kelpaa meille hyvin. :)

Saanee viettää enemmän aikaa pentulaatikon äärellä ja tutustua Rockyyn paremmin. Syömistä ja unta se tietty tässä kohtaan enimmäkseen on, mutta kuitenkin. ;) Nellyn kuume on laskenut ja vointi sitä myötä normalisoitunut. Nisätulehdus on voiton puolella, toki antibioottikuuri jatkuu vielä jokusen päivän ajan. Kriittinen ensimmäinen viikko vierähti nopeasti ja pojan paino saatiin myös tuplaantumaan. Hyvällä puolelle ollaan kaiken tapahtuneen jälkeen. Pentuhuoneen laatikossa on tyytyväinen kaksikko. Vain hiljainen tuhina kuuluu edemmäs. :)

Pentueen kirjaaminen Omakoiraan ja Agrian vakuutustarjouksen pyyntö ovat olleet tämän viikon viralliset toimet. Jossain kohdin tulee varata aika kuuden viikon pentutarkkiin.

20.02.2021:

Viikonloppu alkoi lumisateella. Saamme samalla puhtoiset metsäpolkujen pohjat jälleen kulkea. Lauhempi keli on myös hyvä Nellyn nisien kannalta. Pitkään emme ulkona muutoinkaan oleskella. Pikaiset pissat ja kakat riittävät, sitten sisälle lämpimään. Nellyn antibioottikuuri saadaan loppuun huomenna sunnuntaina. Nelly ollessa jo nyt kaikinpuolin hyvinvoivan oloinen. :)


Ohessa Rockyn painokäyrää. Hyvin on tasaista ja alkanee nyt nousemaan selkeästi. Poika omaa hyvän ruokahalun, luonteen ja on kaikin puolin tyytyväinen pentulaatikossa ollessaan. Reipas poika!

22.02.2021:

Rocky tyrmää täällä henkilökohtaisia ennätyksiä alati. Paino on kivunnut jo palan matkaa päälle 600 gramman! Pentulaatikosta tultiin myös pois, hieman vaille neljä iltapäivällä! Saas nähdä mihin tämä vesseli vielä kerkiääkin. Saa olla tarkkana. :) Nelly voi hyvin, suorittaen lyhyitä itsenäisiä ulkoiluja pihassa. Palaten kiireesti takaisin pentuhuoneeseen, heti ulko-oven auetessa. Rauhallisen seesteistä mukavaa menoa täällä tällä erää. Tykkään kovasti. Saas nähdä millaiseksi meno muuttuu silmien auettua Rockyllä. Alkaako vaatimaan huomiota ja leikkiä enemmän. Nyt lähinnä syödään ja nukutaan.

23.02.2021:
Kovasti jäntevä on Rocky. Haastetta tuo punnitseminen. Ei pysy vaa'alla.
Paino alkaa nyt seiskalla. :)

24.02.2021:

Kovasti on jäntevä Rocky. Kävellä steppailee jo kuin vanha tekijä pentulaatikossa. Tarkkana saa olla kyllä kiipeilemisen kanssa. Liekö meilllä sittenkin jokin orava. ;)

Lauantaista saakka oli porakaivomme poissa pelistä. Putki oli irronnut liittimestä ja samalla pudonnut kaksi metriä alaspäin kohti kaivon pohjaa. Onneksi turvavaijeri oli kestänyt ja saimme nostettua huoltoliikkeen kaverin kanssa pumpun sekä 135 metriä putkea jälleen oikeaan paikkaan. Vesi, tuo elämän eliksiiri. Tervetuloa. :)

25.02.2021:

Päivä on mennyt rauhallisesti. Ruokaa pojalle ja unta siihen päälle. Kovastu tyytyväinen on edelleen Rocky oloonsa, hyvä niin. Silmät ovat alkaneet aueta. Painoa on kertynyt jo 818 gr, eli hyvin on noussut massa kahden ensimmäisen viikon aikana. Onpa aika muuten mennyt nopeaan. :)

Nellyllä kaikki hyvin. Ulkoilee useamman kerran päivässä pihalla. Tulee hyvin toimeen kissojen ja muiden koiriemme kanssa. Olisipa kesä, niin voisivat juoksennella pihassa hieman enemmän. Nyt ei uskalla paljailla nisillä kauaa Nellyä ulkona pitää. Onneksi on lauhempaa kuin viikko kaksi sitten.

27.02.2021:

15 vrk. ikäinen
Millake’s Aspiring Angus "Rocky"

Viikonloppu koitti rauhallisena. Tuhinaa kuuluu pentulaatikosta Nellyn viettäessä aikaa pienen Rockyn kanssa. Tai ei Rocky enää kovin pieni ole. Ikää on kertynyt kokonaista 15 vrk, eli kaksi viikkoa ja päivä.


Painoa näin aamusta 894 gr. joten hyvinkin yhden kilon rajapyykki ylittynee viikonlopun aikana.

Rockylle löytyi koti aivan lähipiiristä. Poika muuttaa isoisoäitinsä Stellan luokse. Kiitokset Urpilaisen perheelle luottamuksesta ja pitkällisestä yhteistyöstä vuosien aikana. Stellahan on Cocon emo ja Nelly taasen Cocon tytär ja Rocky Nellyn poika. Uskon, että Stellan ja Nellyn parissa on Rockyllä hyvä olla.

02.03.2021:

Helmikuu vaihtui maaliskuuksi ja pentulaatikossa edelleen seesteistä. Kunpa lumet sulaisivat pian ja lämpöä pukkaisi hieman lisää, niin päästäisiin Rockyn kanssa käymään ulkona jokusen viikon päästä. Painoa pojalle on kertynyt rapiat 1,2 kg, eli aivan pieni poika ei enää ole kyseessä. Kaveriksi pentulaatikkoon hommasin muutamia pehmoleluja ja pallon, josko niitä alkaa piakkoin retuuttamaan.

Nelyllä emolla kaikki hyvin. Onneksi leudot kelit on ollut, joten hieman pidempään on Nelly voinut olla pihassa tutkimassa tontin rajoja. Tyytyväisenä sitten sisään lämpimään ja Rockyn luo. :)

04.03.2021:

Huomenna täytetään jo kokonaista kolme viikkoa! Merkittävää aikaa tiedossa pienen pennun elämässä. Ensimmäiset Flubenol-matolääkkeet annetaan Rockylle kolmeviikkousesta alkaen ja lisäksi jälkkäriksi poika saanee naudan jauhelihapalleroita. Nopeaan on kyllä nämä muutamat viikot menneet. Poika kasvaa hyvin ja 1,4 kg elopainoa tavoitetaan jo alkavana perjantaina.

Ajankohtaista on myös varata Rockulle aika kuusiviikkois eläinlääkärintarkistukseen Malmin APEXista Sari Jalomäelle. Sikäli kun hän vielä siellä ottaa vastaan pentutarkkien merkeissä. Toivotaan kovasti näin olevan. Useita pentueita olen nimittäin hänen toimesta pentutarkistanut ja kovasti tyytyväinen olen ollut tarkistuksen tarkkaan läpivientiin.

Viikonlopun aikana vaihtuu pentulaatikko aitaukseen. Sen verran aktiivisesti Rocky mittailee laitojen reunoja, että on vaan lyhyen ajan kysymys milloin HUPS! ja poika on yli laidan.

Näihin tunnelmiin tällä erää lopetellaan ja seuraavaksi ottamaan yötä vastaan sekä keräämään voimia uuteen alkavaan perjantaiseen työpäivään. Siispä hyvää yötä kaikille. :)

06.03.2021:

Useita rauhallisia öitä jo takana. Hienosti Rocky nukkuu ihan puolesta yöstä liki aamu seitsemään nallensa kanssa, joka on muuten alkanut kummasti kutistumaan viimepäivinä. ;) Aamun sarastaessa sitten alkaa liikehdintä pentulaatikossa, joten aamubaarin aika on koittanut ja yhteinen hetki emon kanssa. :)

Tänään ennen aamumaitoa Rocky sai ensimmäisen Flubenol annoksen. 1,5 kg mitalla. Hieman  ensin kummasteli makua, mutta kaikki lääke pysyi hienosti suussa. Sitten maitoa päälle. Kunhan päivä tästä kunnolla valkenee, niin tutustumme lähemmin jauhelihapalloihin. Pienin askelin kohti kiinteää siis.

0
Ateria on valmis!

08.03.2021:
Viikonloppu hurahti jälleen. Suuria muutoksia koettiin pentulaatikon poistuessa ja aitauksen saapuessa tilalle. Hetken Rocky katseli ja kummasteli, kun ei lautaseinä ollutkaan enää vastassa vaan avarampi uusi maailma koitti vuorostaan. Kovasti Rocky alkaa hakemaan leikkiä ja kontaktia. Siispä nyt leikkimään pienen kanssa. :)

Rockyn madotus Flubenolilla saatiin päätökseen, Nellyllä on vielä Axilur kuuri kesken.

09.03.2021:
Poika kehittyy kohisten. Elopainoa jo liki 1,8 kg. Suussa alkaa tuntua pienet naskalit. Kovasti on lempeä ja hyvänoloinen pieni collien alku luonteeltaan täällä kasvamassa. Juomaa ja ruokaa kun piisaa, niin unikin maittaa. :) Tänään laitoin tuedustelun pentutarkista APEXiin Sari Jalomäelle. Jospa huomenna saisi vastauksen ja yksi pentu mahtuisi johonkin pieneen väliin täytettyään kuusi viikkoa.

Viikonloppuna Rocky saakin vieraita kun isoisoäiti Stellan ja äiti Nellyn perhe tulee katsomaan häntä. Saas nähdä onko Nelly aivan sekaisin nähdessään oman perheen.

11.3.2021:
Neljä viikkoa pojalla ikää koossa nyt. Kylläpä aika kulkee nopeasti. Nelly ja Rocky viettävät laatuaikaa kahdestaan tällä hetkellä. Koitan tänään saada hankittua hieman muovimattoa K-Raudasta, että saadaan pystyttää oma aitaus olohuoneen puolelle. Voi Rocky sitten sieltä seurailla muun perheen ihmisten, kissojen ja koirien elämää ilta-aikaan, kun itse olemme paikalla. Paino kehittyy pojalla hyvin ja kahden kilon taso saavutettaneen jo tänään! Hurjaa on kyllä pennun kasvu ollut, ruokaa on saanut hyvin ja vatsa on Rockyllä pysynyt myös hyvänä koko ajan. Näissä mukavissa tunnelmissa kohti torstaista työpäivää. :)

13.03.2021:

Tänään Rockyn luona kävi hyvin tärkeä valtuuskunta ja mitä painavammalla asialla. Rocky kuunteli ehdotuksen tarkkaan, punnitsi  ja päätti sen kuultuaan hyväksyä sen ja muuttaa kolmen viikon päästä isoäiti Stellan luokse asumaan. Vielä pitänee tehdä hieman etukäteen muuttovalmisteluja, kuten kerätä hieman massaa kehoon sekä muutamia muita tarvittavia elämäntaitoja, jotka ovat sitten hyvää valuuttaa uudessa kodissa. Aikataulu on todella tiukka, mutta sitoutumalla tavoitteeseen uskotaan se kyllä saavutettavan. :) Paino ainakin on jo hyvässä suunnassa, eiköhän 2,2 kg ole ihan hyvä. ;)

Toinenkin suuri asia tapahtui tänään, kun aitauksen vierelle tupsahti joukko "jättiläisiä". Hieman siinä Rocky katseli ja alkoi vedellä kauluskarvoista vastauksia, että mitäs miehiä te oikein olette? Siinä sitten selvisi joukkion olevan: isä Benkku, Dazzly ja Riku. Olivat poikaporukalla tulleet morjestamaan uutta tulokasta ja mikäs siinä, hienosti Rocky sulautui joukkoon. :)

Päivä oli kovasti rankka pienelle tulokkaalle ja niinpä uni koitti vesibaaritiskin ääreen (kuva).

15.03.2021:

Työviikko saatiin jälleen alkuun. Aina välistä tarkistelin valvontakameralla tilanteen pentuhuoneessa.
Rauhallista lepämistä Rockyllä & Nellyllä. Ruokatauolla myös Rockyn lounashetki. Olisiko aamuruoka ollut niin täyttävää, ettei juurikaan syöminen kiinnostanut. Hieman vettä kylläkin maistui. Työpäivän jälkeen oli ruokahalu taas kohdillaan ja tarjolla jauhelihaa. Hyvin maistui. :)

Tänään varmistui pentutarkkipäivä. Sopivasti oman talviloman aikana, eli ei tarvitse sovitella työpäivälle käyntiä Rockyn kanssa APEXissa. Sari Jalomäki on tuolloin lomilla, joten saimme Elina Pietilän ottamaan meidät vastaan. Tälläerää otetaan sirutus, silmätarkki ja pentutarkastus. Geenitestejä hieman vielä pohdin ottaako niitä enempää tässä kohtaa. Rocky on vanhempien Laboklinin edta-vrinäytteestä otettujen geenitestien mukaan DM:n, eli etenevän selkäydinrappeumataudin suhteen terve. :)

17.03.2021:

Rauhalliset päivät jatkuvat. Pehmojen keskellä on mukavaa makoilla. Toki Rocky viihtyy ja hakee katu-uskottavuutta isojen poikien seurassa ollessaan. Mallioppimista. :)

Tänään tilasin geenitestipaketin Laboklinista, josko jotain testaisi pentutarkin yhteydessä. Kasvu jatkuu vakaana ja Rocky painaa jo 2465 gr. Vatsa toimii hyvin ja kakat ovat kiinteitä pikkusikarin oloisia.

Katsotaam millainen keli on viikonloppuna, josko päästäisiin ilkoilemaan hangelle. Sitä hetkeä odotellessa. :)

20.03.2021:
Hyvää viikonlopun alkua kaikille. Täällä suunnalla kaikki hyvin ja pojalla alkaa olla aikalailla wauhtia veressä. Aitauksesta tulee päästä mitä pikimmin vauhdikkaille tutkimusretkille. Välillä sitten vesihörppyjä ja taas menoksi. Kunnon rylläämisen jälkeen maistuukin sitten reilut unet. :)

Kissat kohdatessa ne kiinnostavat Rockyä kovasti, mutta onneksi kissat väistävät Rockyä hienovaraisesti näissä tilanteissa. Sylipainiin, samalla tavalla kuin pehmonallen kanssa, ei nyt ole kissojen kanssa varaa. Voisi olla kovin epäreilu paini pienelle pojalle.

  Katsotaan, jos ulkona kävisimme vielä tänään ensimmäistä kertaa. Ihan pieni hetki näin aluksi. Viikolle toivoisikin sitten lämpimämpiä kevätkelejä hieman pitempään ulkoiluun Rockyn kanssa, kunhan vaan pysyy tuolloin liikkeessä koko ajan. :)

23.03.2021:

Aika menee siivillä ja Rocky sen kun kehittyy. Sunnuntaina piipahdimme lyhyesti lumilla ilman lauhtuessa sopivasti. Kolmisen kiloa massaa jo kerätty ja toistamiseen Flubenolilla madotettu. Kova on poika touhuamaan ja aamullla oli päässyt olkkarin aitauksesta pois ja löytyikin eteisestä isojen koirien parista. Kulki siellä kuin kala vedessä, hyvinkin tottuneen oloisesti. :) Labokliniltakin saapui geenitestipaketti, joten nyt pohtimaan millä laajuudella poikaa testailisi.

Nelly on ollut paljolti muiden koirien kanssa pihassa. Alkaa aikuisten seuraa jo selkeästi kaipaamaan. Toki aamupäivät viettää Rockyn kanssa aitauksessa ja iltapäivän pentuhuoneessa aitauksen ulkopuolella. Eipä tuolla baarin puolellakaan paljoa maiskutusta kuulu, eli kiinteä on se pääasiallinen ravinnon lähde Rockylle tätä nykyä.   

28.03.2021:

Päivät soljuu todella nopeaan. Kaikenlaista pientä askaretta on matkan varrella itsellä ollut, joten päivitykset tänne ovat jääneet vähemmälle. No, eipä silti. Arki rullaa siihen normaaliin tasaiseen tahtiin ilman mitään yllätyksiä. Pojalla paino karttuu ja karvaakin alkaa mukavasti jo pidentämään. Ulkona hangella kuljetaan sen verta kovaa vauhtia, ettei pidemmän zoomin kanssa meinaa millään ethtiä Rockyä sen verran kuvausetäisyydelle, että kiisiviikkois kuvia saisi otettua. No joitakin saimme tänään onneksi otettua kameralla muistoksi saakka. Alla muutama.Ensi keskiviikkona on pentutarkissa käynti. Saadaan Rocky rekattua virallisesti KoiraNettiin ja samalla saadaan lausunto terveydentilasta. Toivotaan kaiken olevan kohdillaan. :) Seuraavana viikonloppuna on aika jäähdytellä tätäkin blogia, Rockyn muuttaessa omaan uuteen kotiin isoisoäiti Stellan luokse. :)

Näissä tunnelmissa tällä kertaa.

28.03.2021:

Viimeisiä päiviä viedään synnyinkodissa tällä erää. Kattilankansia ollaan paukuteltu aitauksessa urakalla ja YLE-puhetta kuunneltu päivät pitkät. Nallen kanssa otettu painia ja sukkuloitu suurten koirien parissa. Tänään kävimme myös valloittamassa lumihankia kotikalliolla. Olipa pehmeän petollista kulkea pienen pojan tassujen upottaessa hangen läpi, mutta urhoollisesti Rocky selvitti lumiosuudet. Pihassa olikin sitten sorapohjaa tassujen alla ja talon edessä rappusiin tutustumista. Videolle kuvaamisessa on todella haasteita yhden pennun kanssa, viunen todeta. Koko ajan pentu osoittaa loistavaa luoksetuloa, pyrkien kuvaajan jalkoihin. :)

Eipä mitään, katsotaan mitä me vielä ennätämme pojan kanssa ennen perjantaita touhuamaan. Kotimatka kun koittaa tuolloin ja pentuaitaus hiljenee samalla sen myötä, toivottavasti vain hetkeksi. :)

Ihan opettavaista on ollut matka yhden pennun kanssa. Huomattavan erilaisempaa oikeasti, kuin suuremman pentueen kanssa. Mukavasti on meillä kuitenkin Rockyn kanssa mennyt. Upea, rohkea ja reipas Benkun poika. :)

30.03.2021:

Se olisi sitten loma! Himpin verran lunbta vielä pihassa, mutta taidan jättää hiihtämiset silti väliin ja satsaan laatuaikaan Rockyn kanssa nämä muutamat viimeiset päivät. Huomenna on ell. tarkastus, joten Rocky pääsee vaihteeksi autoajeluulle. Saas nähdä onko auto hiljainen vai päästeleekö Rocky reippasti italialaista Pavarottia häkissä. :)

Tänään Rocky pääsi isänsä Benkun kanssa ulkopentuaitaukseen. :)

Hieman katseet ja ajatukset ovat kieltämättä siirtyneet paimennuslaitumille. Josko hetken ennnättäisi treenailla Macyn ja Dazzlyn kanssa ennen Cocon & Toivon pentujen syntymää. Muutama treenivuoro on onneksi varattu valmiiksi. Nopeasti vuorot menee ohi, jos ei ole hereillä varaamassa niitä.

31.03.2021:

Tänään oli tärkeä päivä Rockylle. Lähdimme ennen ilta kuutta ajelemaan kohti Apex Malmia. Automatka meni mallikkaasti, kuin vanhalta tekijältä. Perillä odotti hoitaja silmätippojen kanssa puoli tuntia ennen silmäpeilauksen aloittamista. Odotussalissa Rocky tarkkaili sivistyneesti kissoilta lainaamassaan residenssissään aulan ja tiskin luona harvakseltaan korona-aikana kulkevia koiria isäntineen ja emäntineen. Kuka minkäkin asian parissa olivat saapuneet Apexiin. Rocky sai erikoisluvan odotella aulassa, kovasti moni kulkija ohjattiin autoonsa uylos odottamaan vuoroaan. Pienestä iästä on jossain kohdin koiramaailmaakin hyötyä. :) Vihdoin koitti meidän vuoro ja siirrtymme Rockyn kanssa tutkimushuoneeseen. Elina Pietilä otti meidät vastaan. Silmät näyttivät puhtailta ja kulkusetkin olivat nätisti laskeutuneet. Rocky siirtyi seuraavaksi toiseen huoneeseen edta-verinäytteennottoon. Itse jäin eläinlääkärin kanssa hoitamaan paperihommat loppuun. Eipä aikaakaan, kun Rocky saapui hoitajan kanssa takaisin ja verinäytteet oli annettu Laboklinin edta-putkiloon CEA ja MDR1 testejä varten. DM:n osalta Rocky on vanhempien N/N tulosten kautta geneettisesti terve. Molemmat vanhempien näytteet on otettu aikoinaan myös edta-näytteenä ja tutkittu Laboklinilla Saksassa.

Tyytyväinen saa olla pojan terveyteen näin pentuna. Toivoa sopii Rockylle elämäntäyteistä sekä puuharikasta iloista elämänpolkua aikuisterveenä colliekansalaisena. :)

01.04.2021:

Nopeaa toimintaa Kennelliitolta. Rocky on kirjattu sisään OmaKoiraan. :)

02.04.2021:

Vihdoin koitti se haikea päivä, jolloin taistelija Rockymme muuttaa uuteen kotiin isoisoemo Stellan huomaan. Tien maailmaan Rockyn raivasi ympärillä ollleiden vaikeuksien kautta, mutta tämä kannatti. Mikä hurmaava collienalku sieltä selvisikään. Täytynee itse sanoa, vaikka "sinivalkoisten lasien kautta" sanonkin, että on Rocky vaan todella mukava urospentu. Rohkea ja reipas. Kolinat, kilinät tai paukkeet ei poikaa haittaa. Reippaana isojen koirien luokse ja seurustelemaan. Kissojen kanssa kaverina, mutta pahus hyppäävät aina karkuun ja korkealle. Ulkona ottanut pihaa haltuun laajoilla kaarroksilla. Autoajelu hoitui mallikkaasti, pientä ininää aluksi vain hetken aikaa ja sitten hiljeni. Yöt nukkuu hiljaa tyytyväisenä ja ruoka maistuu. Ilmeisen tyytyväinen on ollut pentu eloonsa. Täytyy sanoa, että kovasti olen tykännyt viettää näitä arvokkaita hetkiä Rockyn kanssa. Toki, jos siarukset olisivat olleet myös matkassa, olisi pentuaika ollut toisenlainen ja enemmän luonnollista virikettä sisältävää. Nyt olemme täällä parhaamme tehneet ja huomiota pennulle antaneet. Toivottavasti se on ollut meiltä ihmisiltä riittävästi.

Väsäsin aamutuimaan pienen ruokintaohjevideon Rockylle. Josko kuvailmaisun keinoin arki soljuu selkeänä eteenpäin. Palautetta saa antaa. Ruokinta ei ole mitään rakettitiedettä, mutta hyvin tarkkana saa olla näinä pennun ensimmäisinä kiihkeän kasvuvaiheen viikkoina ja kuukausina. Luusto ja lihaksisto kehittyy kovaa kyytiä. Suurena apuna tässä on omistajan omat silmät ja sormenpäät. Kun Pentu näyttää omaan silmään hyvälle ja myös sormenpäillä kokeiltuna, on asiat yleensä kohdillaan. Vähänkin jos epäilyttää jokin asia/huomio, niin kasvattajan tuki on aina saatavilla nopeasti.

Uudessa kodissa aukeaa pian seuraava sivu seitsenviikkoisen Rockyn elämäntaipaleella. Virikkeitä ja sosiaalistamista saanee varmasti paljon, lepoa milloinkaan unohtamatta. Tämän kiireen keskellä tervetulos vierailemaan täällä synnyinkodissa aina ajoittain.
Samalla näen kuinka poika kehittyy.

Eipä muuta kuin kaikkea hyvää Rockyn uuteen vaiheeseen Stellan, Heidin ja Juuson luona.
:)

Näihin haukeisiin tunnelmiin päätämme pentublogimme.
Kiitos jälleen kaikille teille aktiivisille seuraajille, toivoittavasti olette viihtyneet seurassamme.


* * * L O P P U * * * Siirry blogin alkuun nuolesta!"Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin".
Toivottaa Millake'sin poppoo :)
 Millake's pennut luovutetaan:


Eläinlääkärin tarkastamina, virallisesti silmätarkistettuina, sisäloishäädettyinä, tunnistusmerkittyinä (mikrosiru). Pennut rekisteröidään Suomen Kennelliiton ohjeiden mukaisesti. Kauppa- ja sijoitussopimukset teemme aina Kennelliiton virallisia voimassa olevia kaavakkeita käyttäen.


Kasvattaja on Suomen Kennelliiton, Suomen Collieyhdistyksen, Perinteisen paimennusyhdistyksen ja Helsingin Vetokoirakerhon jäsen. Koiran mukaan annamme kattavat hoito-ohjeet sekä pentupakkauksen. Kasvattajan tuki on käytettävissä koiran eliniän ja pidempäänkin.

Lisätietoa rodusta löydät Suomen Collieyhdistyksen
www-sivuilta sekä
Suomen Kennelliiton
KoiraNet jalostustietojärjestelmästä.


 

customizable counter