** Vanhemmat **
:: Kamu & Luna ::
:: Yhdistelmä KoiraNetissä ::
:: Pentueen oma kasvattisivu ::

Millake's Clever Conn "Kamu"
 

CEA-vapaa
, A/A (blup 112), 0/0

Geenitestit (edta Laboklin): DM N/N (terve), rcd2-PRA N/N (terve), MDR1 +/- (kantaja), CEA N/CEA (kantaja), SLC N/N (terve)


PAIM-T Millake's Comely Lavina "Luna"

 
CEA-vapaa, A/A (blup 111), 0/0

Geenitestit (edta Laboklin):
DM N/N (terve), CEA N/N (terve), MDR1 +/+ (terve), rcd2-PRA N/N (terve) ja SLC N/N (terve).

 
Kihlakuva Espoossa 1.3.2022

Yhdistelmä KoiraNetissä.

Odotan yhdistelmältä toiminnallisia jälkeläisiä, niin harrastuksiin kuin myös rakkaiksi ja
uskollisiksi perheen lemmikeiksi. Terveyspuolella kaiki pennut tulevat olemaan geneettisesti
DM-terveitä ja jokunen CEA geenitervekin pentu on mahdollinen.Videogalleria pentueen vaiheista:

29.04.2022: Polun alussa (0 vrk)
01.05.2022: Aamumaidot (1,5 vrk)
01.05.2022: Päiväbaarissa (1,5 vrk)
02.05.2022: Aamutoimet (2,5 vrk)
03.05.2022: Aamuvirkut töissään (3,5 vrk)
05.05.2022: Aamubaarissa klo 5.30 (5 vrk)
06.05.2022: Aamu valkenemassa (6,5 vrk)
08.05.2022: Äitienpäivän aamu (8,5 vrk)
10.05.2022: Pientä steppailua (10,5 vrk)
14.05.2022: Isketään leikkiä (14,5 vrk)
16.05.2022: Pentuaitauksessa (16,5 vrk)
17.05.2022: Jauhelihaa (18 vrk)
18.05.2022: Jauhelihaa II (19 vrk)
21.05.2022: Aamumaitopeti (3 vkoa 1 pv)
23.05.2022: Ruoholaitumella (3 vkoa 3 pv)

(Videoiden taustamusiikin viralliset esityslisenssit on hankittu www.melodyloops.com sivustolta)Pentu-blogi

...satunnaisia päiväkirjamerkintöjä, kuulumisia ja kuvia:

Pääset siirtymään blogin loppupäähän nuolesta!Aloitetaan jälleen perinteeksi käynyt "pentublogi", josta voivat kaikki pentueesta kiinnostuneet seurata emo Lunan kuulumisia kantoaikana ennen synnytystä ja pentujen kehittymistä sekä kaikki uusimmat käänteet pentulaatikon tapahtumista ja ehkä vähän muustakin.

16.04.2022:

Pentulaatikko kasattu odottamaan asukkeja. :)

Kiitos kaikille teille kiinnostuksensa pentuetta kohtaan ilmaisseille. Jäämme yhdessä jännittämään kuinka Lunan kanto etenee  ja millaisia Kamulaisia seuraksemme saapuu. Pyrin päivittelemään tänne Pentublogiin kulloinkin ajankohtaiset kuulumiset. Pysykää linjoilla. :)

20.04.2022:

Luna saapui illansuussa mammalomalle. Kovasti reippaalta, tyytyväiseltä ja luottavaiselta Luna vaikuttaa, eli hermorakenne kunnossa! Lenkillä käydään ja  mukana kulkee kuin olisimme aina lenkkeilleet yhdessä. :)

21.04.2022:
Ensimmäinen yö takana ja se meni hienosti. Ruoka maistuu ja olemme tehneet useita lenkkejä pitkin päivää lähimetsässä. Lunalla ei mene kauaa aikaa lenkin alussa kun ensin pissataan ja sitten tehdään kakat päälle. Sopii hyvin tämä järjestely h-hetkenkin lähestyessä.

22.04.2022:

Piipahdimme iltasella pidemmällä lenkillä Kaisankodin suunnalla. Hiema alkoi ilma illalla viilenemään. T-paita ja treeniliivi ei aivan ollut se paras asuste allekirjoittaneelle. Hyvä merkki tiineyden etenemisestä on liikkeiden alkassa  tuntumaan kunnolla ja vyötärö kasvaa. :)

23.04.2022:

Luna on lepäillyt paljon päivän mittaan. Hieman alkaa puhinaa kuulumaan istuessa ja myös maatessa. Vaikeaa löytää hyvää asentoa. Pennut alkavat näillä kohdin painamaan kohdunsarvien täyttyessä ja olo on sen myötä varmasti Lunalla epämukavaa. No kohta helpottaa.

Kuvassa Luna stalkkaa sukulaiskoiria. :)

24.04.2022:

Aamulenkki tehty komeassa, mutta viileähkössä ilman alassa. Luna nauttii kovasti metsäpoluilla liikkumisesta sopivan rauhalliseen omaan tahtiinsa.

Liikkeet tuntuvat ja nisistä nousee maitoa. Hyviä merkkejä! Vuorokausia on koossa 54, joten hetken saamme vielä odottaa. Leikkelin nisien ympäriltä pisimmät karvat pois saksilla, eli Lunan valokuvauksellinen aika on tästä hetkestä lähtien tovin tauolla. :)

25.04.2022:

Illalla hiemäan läähätteli, mutta yö meni rauhallisesti. Aamulenkki tehty, uusi raikas vesi kupissa ja ruokaa tankattu reilu annos. Nyt on aika lepäillä hetki. Päivä meni normisti. Lenkkeilyä, ruokailua ja lepäämistä. :)

26.04.2022:

Maitobaari kypsyy. Liikkeet tunttuu muljahteluina ja stetoskoopilla tykytykset. Jännän äärellä ollaan h-hetken lähestyessä. Nyt aamulenkille metsään. :) Vuorossa tänään oli konttoripäivä. Luna vietti aikaa pentuhuoneessa. Valvontakamera oli aktiivisessa käytössä, mutta pahus vie, liikettä ei juurikaan ollut kamerassa. Luna nukkua retkotti koko päivän rauhallisena. Tasainen, ja ei vähääkään hermostunut Luna ole, hyvä näin. Teimme iltapäivälenkin heti töistä palattuani. Pissat ja kakat alkuun, sitten siirtyminen sisälle ja ruokailu. Tällä erää Lunalle maistuu MHP Pentu KARP + Golden Eagle Puppy Formula. :)

27.04.2022:

Kuvassa Luna aamulenkillä. Vuorokausia on kasassa 57. Hetki siis vielä odotusta. Sikäli hyvä ajoitus synnytykselle, että itsellä on Wapun jälkeinen viikko talvilomaa. Ilman työkiireitä saa alkaa toivottamaan Kamulaisia Lunan kanssa vastaan. :) Ympärysmittaa on nyt Lunalle kaikkiaan tullut vyötärölle sellaiset +20 cm. Iloinen muljahtelu käy kohdunsarvissa. Toivotaan, että kaikki etenee hyvin tästä eteenpäin. Seuraavaksi kohti alkavaa työpäivää. :)

28.04.2022:
Yö meni rauhallisesti. Liikkeet tuntuvat. Aamulenkki tehty reippaana, ruoka-annos nautittu ja uusi raikas Nutrisal vesi laskettu vesikuppiin. Näistä tunnelmista kohti uutta alkavaa päivää. :)

29.04.2022:

Eilen, illalla ja yöllä petailtiin kovasti. Muutoin väliajat oltiin levolisena. Aamulenkki tehtiin rauhalliseen tahtiin, suolta aletaan tyhjentää. Ruokaa syötiin maltillisesti. Nyt kohti työpäivää ja odotetaan mitä päivä tuo tullessaan. Vuorokausia nyt 59, eli ei aivan h-hetki vielä. :)Illalla klo 20.30 koitti kaikesta huolimatta avautumisvaihe ja tämä sai hieman vipinää myös kasvattajan toimiin. Toki olin valmistellut synnytystä pitkin päivää ja ottanut erinäisiä tarvikkeita jo esiin, mutta odottelin h-hetkeä alkavaksi kuitenkin sunnuntaille.

Luonto määrää tahdin ja kello 21.25 syntyi ensimmäinen Kamulainen, soopelinarttu. Kello 21.35 soopelipoika ja 21.50 toinen soopelinarttu. 23.20 syntyi kolmas soopelinarttu. 23.45 syntyi neljäs soopelinarttu. Näyttäisi pentue jäävän keskikokoiseksi, kuten hieman arvelinkin, mutta toisaalta viiden collien pentue on mukava määrä. Leikkikavereita on heistä toisilleen yllin kyllin ja kasvattajalle ajankulua. :)

Pennut voivat kaikki hyvin. Ovat heti nisillä. Luna voi myös hyvin ja hoitaa antaumuksella pentujaan. Ensimmäinen yö menee varmasti itsellä hieman puolilla silmillä. Vielä on pentulaatikon puhdistus edessä ja Lunan pesu. Tekemistä riittää kyllä pikutunneille saakka.

30.04.2022:
Tässä yövuoroa tehdään ja ihastellaan Kamulaisia. Hienosti Luna pentuja hoitaa ja upeasti kaikki pennut rinnakkain maitobaarissa ryystävät. Pikkutunneilla mennään. Malttaako tässä lainkaan nukkua. :)

Hyvää Wappua kaikille.

Yö meni hyvin ja pennuilta tulee reippaasti pötkylöitä, elikkä maitoa saavat. Kaikki tuntuvat hyvin jänteviltä. Syntymäpainot olivat 364 - 233 gr haarukassa. Valtaosa 350 gr tietämillä.

01.05.2022:

Hyvää Wapunpäivää kaikille ja samalla alkanutta toukokuuta. Vietettin pikaiset nimeämiset kamulaisille. Nimet ovat syntymäjärjestyksessä Vuokko, Pate, Kerttu, Ansa ja Viola. :)

Yö meni meillä rauhallisesti. Luna on sopetunut äitiyteensä hyvin. Osaa rentoutua laatikossa pentujen tehdessä töitä nisillä. Pikaisia pyrähdyksiä ulkosalla pissalla ja kakalla, mutta kovalla kireellä oven taakse pyytämään sisään heti toimituksen jälkeen. :)

Painot kaikilla pennuilla hyvässä nousussa. Aamun mittauksessa 423 - 279 gr välimaastossa. Hyvä suunta näin ensimmäisen vuorokauden jälkeen! Monestihan painot saattavat jopa laskea ensimmäisinä vuorokausina. Kamulaiset porsukuttavat hyvällä kasvupolulla.

Luna emon vointi on hyvä. Synnytys oli helppo ja istukoita emo napsi sitä mukaa, kun pentuja saapui maailmaan. Ruoka maistuu mitä eteen kantaa. Nestettä onkin syytä nauttia runsaasti, jotta maitoa pennuille riittää.

Näillä kuulumisilla tässä kohdin loppupäivään. :)

02.05.2022:

Tiukasti ollaan Wapun jälkeen toukokuuta kulkemassa eteenpäin. Emo ja pennut voivat hyvin. Todella jänteviä, tarmokkaita ja liikkuvaisia ovat pennut jo tällä ikää. Painot ovat nyt 316 - 449 gr haarukassa. Painonkehitys hyvällä mallilla. Uni maistuu myös pennuille sikeästi pitkiä toveja, levollisia ja luootavaisia ovat. Lunaa olen päästänyt rauhassa pihaan tarpeilleen. Kauaa ei pihaa kyllä tutki. Kova kiire pentujensa luokse. Hyvä emä. :)

Muu lauma on ottanut Lunan hyvin vastaan ja Luna omalla reippaalla olemuksellaan on edesauttaa asiaa paljon.

Videoiden teko on hieman työläämpää nyt kuin aiemmin. Kovasti kaipaan vanhaa kunnon Movie Makeria. Entisen koneen hajottua tuli tekniikka päivitettyä ja Windows 11 käyttikseen Movie Makeria ei enää saa, joten nyt on tutustumisen sekä opettelun alla Adobe Premiere Elements ohjelma. :)

03.05.2022:
Elo pentulaatikossa alkaa tasoittumaan. Emo Luna, kuin pennut ja miksipä ei kasvattajakin saavat nukuttua pitkiä pätkiä yössä. Toki ajoittain on jokin huoli laatikossa päällä, mikä tulee varmuudeksi käydä tarkistamassa.

Pentujen painot kehittyvät saman suuntaisesti kaikilla. Keskimääräinen painon nousu oli nyt 40,6 gr/pentu ja määrä on alati kasvava. Normivauhdissa ollaan. :)

Eilen pääsin käymään asioilla, nuorimmaisen tyttären tarkkaillessa pentuja kameran kautta ja auttaessa jos tarvetta ilmenisi. Jokusen kerran katselin menoa tien päältä ja rauhallisen levollista makoilu laatikossa oli.


Eläintarvikeliikkeestä ostin Lunalle MHP Pentukarppia ja apeekista reilun läjän Flubenol matolääkeruiskuja valmiiksi pennuille. Kolme viikkoa kuluu tunnetusti nopeaan ja madottaminen on sen myötä käsillä ennen kun huomaakaan.

04.05.2022:

Pentujen painot kehittyvät suotuisasti. Keskimääräinen
pentueen painonousu on nyt vuorokaudessa 58,2 gr ja  keskimääräinen paino jo yli puoli kiloa.


Vointi emolla ja pennuilla on hyvä. Kuumeilua ei ole Lunalla esiintynyt, elikkä sikälikin kaikki hyvin.  Luna on myös ulkoillut useamman kerran päivässä pikaisesti pihassa. Kissat kiinnostavat kovasti. :)

Pidimme nimeämiset pennuille seuraavasti:
cpkn Millake’s Grateful Aileen ”Vuokko”
cpku Millake’s Rightful Bryn ”Pate”
cpkn Millake’s Holy Laisie ”Kerttu”
cpkn Millake’s Blessed Anya ”Ansa”
cpkn Millake’s Luminous Fiona ”Viola”

Nimet jatkoivat tuttua sarjaa kuten aiemminkin. :)

Päivä valkenee aurinkoisena ja samaa voi kyllä sanoa Lunasta ja pentueesta. Ensimmäiset hetket ovat menneet kuin oppikirjasta. Toivotaan samaa jatkoon.  :)

* * *

Päivä meni juoksevien asioiden hoidossa. Tervetulokirjeet lähtivät sähköpostilla 11.5. SCY:n epäviralliseen paimennustaipumuskokeeseen osallistujille sekä 15.5 SCY:n paimennuspäivään osallistuville. Lisäksi Kamulaisiin liittyen yhteydenotot Vetsoniin ja Agriaan.
Pentueilmoituksen valmistelu Kennelliiton OmaKoiraan ja Omistajan oppaiden tilaus SCY:n jäsensihteeriltä. Byrokratian palaset alkavat loksahdella paikollaeen kaikkine riirppuvuussuhteineen.

05.05.2022:

Kuvassa
Millake’s Blessed Anya ”Ansa” roikkumassa pentulaatikon turvarimoissa.

Yö meni rauhallisesti ja päivän alkaessa sarastaa oli ensimmäinen baarihetki Kamulaisilla. Tasaisesti ruokaa , tasaisesti lepoa. :)


Pentuhuoneen siivoaminen ja pentujen punnitseminen hoituvat hyvin Lunan ulkoillessa samaan aikaan pihassa. Siivoamisen aikana pennut ovat parkissa styrox laatikossa (kuva). Aika hyvin Luna nuolemalla pissattaa pentujaan. Vetbedin alla olevat sanomalehdet ovat pysyneet kuivina. Eipä myöskään pötkylöitä ole alusella, eli hyvin pitää Luna laatikkoa puhtaana.

* * *

 
Saimme varattua Kamulaisille ell. pentutarkastusajan Vetsonilta 13.6. illalle, pentujen täytettyä 6 viikkoa. Pennut tunnistusmerkitään ell. toimesta mikrosirulla, peilataan silmät, otetaan tarvittavat geenitestit edta-verinäytteellä Laboklinille lähetettäväksi ja lopuksi eläinlääkäri suorittaa pentutarkistuksen. Tämän jälkeen voimme jatkaa Agrian edustajan kanssa Piilevä Vika vakuutusprosessia lääkärintodistuksen ja ECVO silmäpeilauslähetteen kanssa, jotta pennuilla on luovutushetkestä siihen kun täyttävät kolme vuotta kolme kuukautta (3v 3kk) voimassa vakuutus voimassa piileviä vikoja varten.

Viikonloppuna, pentujen ollessa viikon ikäisiä, aloitan purkamaan pennuista kiinnostuneiden perheiden viestien läpikäynnin. Lähestyn valittuja ehdokaskoteja sähköpostitse, heti seuraavan viikon aikana tai jopa aiemmin. Kiitos kaikille
perheille Kamu-Luna pentuetta kohtaan osoittamastanne kiinnostuksesta. Teitä perheitä on paljon, ja pentuja vain viisi. Hetki vielä jännitystä.

06.05.2022:

Rauhallinen yö takana. Luna voi hyvin, ulkoilee useasti ja tykkää myös tarkkailla ikkunasta pihalle. Painot pennuilla keskimäärin 600 gr ja painonnousu vuorokaudessa 50 gr.  Pienimmän pennun painokertymä 113,7 %. Illalla ennen keskiyötä on edessä Kamulaisten viikkosynttärit!  Ensimmäinen kriittinen viikko takana. Helppohoitoinen ja ongelmaton pentue on kaikkineen ollut tähän saakka. Toivotaan, että polku jatkuu samanlaisena. :)

07.05.2022:
Viikko takana Kamulaisilla ja mukavasti on aika mennyt. Pentueen paino tuplautunut viikkossa, eli 103 %.


Eilen saimme vastaanottaa suru-uutisia. Ihka ensimmäisen pentueemme kaunis Elli oli nukkunut pois kotonaan. Pysähdyttäviä raskaita hetkiä, niin perheelle kuin kasvattajallekin. Muistot nousevat mieleen, ne hienot hetket joita olemme yhteisellä polullamme saaneet Ellin kanssa kokea. Lämmin osanotto Riikka ja perhe. Voimia suruunne. Ja kiitos Ellin hyvästä huolenpidosta kaikkien näiden 13 vuoden ajan.

08.05.2022:

Hyvää aurinkoista äitienpäivää kaikille äideille. :)

Pentulaatikossa kaikki hyvin. Painot keskimäärin 700 gr. Uni maistuu ja pientä leikin tapaista alkaa löytymään pennuilta. Toki silmien ja korvien aukeaminen edesauttaa suuresti asiaa.

* * *

Kasvatuksen yksi raastavimpia hetkiä on   perhe-ehdokkaiden valinta.
Haastavaksi asian tekee  eteenkin rajallinen määrä pentuja lisättynä kymmenittäin hyvän kodin pennulle tarjoavia perheitä! Perheiden toiveet tuo oman kulmansa asiaan, lisäksi löytyykö juuri toiveiden mukaista pentua, ja toki kasvattajan omat toiveet perheitä kohtaan. Muuttujia riittää.

Valinnat koriehdokkaista on nyt tehty. Toivon syvästi sisimmissäni, että pennut ja perheiden sekä kasvattajan toiveet kohtaavat mahdollisimman hyvin. Kiitos kaikille teille Kamu-Luna pentuetta kohtaan kiinnostuksenne  osoittaneille perheille. Teillä kaikilla olisi varmasti ollut tarjota ihana koti pennulle.

Kotiehdokkaille on eilen lähetetty sähköpostiviestit.

09.05.2022:

Hienosti Luna ja pennut pärjäävät keskenään. Eilen kävimme juhlistamassa äitienpäivää brunssilla Hummus Housessa Kauklahdessa. Maittavaa, suosittelen. :)
Välistä tarkkailin valvontakameran kuvaa pentulaatikosta ja vaimea rauhallinen tuhina oli vallitseva olotila sekä levollinen lepäävä emä. Kaikki siis kunnossa.

Pentujen painot nousevat tasaisesti ja onpa joukossa jo 800 gr ylittänytkin sankari. Yöllä oli yksi pentu tullut pentulaatikosta itse pois, joten jatkossa hetken aikaa on laatikon etureuna ylhäällä. Kun tuo korko ei riirä, siirrymme pentuaitaukseen. :)

10.05.2022:
Vakiosti alkaa päivät kulkemaan. Rauhallinen yö, rauhallinen päivä. Hieman alkaa kävelyä olla pennuilla ja painot ovat tuplautuneet hienosti.

Eilen tuli hankittua joitakin hoitotarvikketita ja pentupannat sekä taluttimet Kamulaisille. Pikkuhiljaa pentupaketti rakentuu, jotta on hyvä aloittaa elontaival sitten uudessa kodissa. Kaikki kotiehdokkaat on nyt tavoitettu ja tapaamiset sovittu.

11.05.2022:
Ei uutta pentulaatikosta. Rauhallista on ja uni maittaa kovasti vielä pienille. Myös emo Luna tykkää pötkötellä pitkät tovit laatikon ulkopuolella, mutta tarpeen vaatiessa siirtyy pentujen luokse.

Eilen täydentelin hieman pentupakkausten sisältöä mm. laadukkailla alkuperäisillä Roger Para harjoilla. Hyvä väline uusille perheille pitää pennun turkkia kunnossa.

Muutama päivä enää ja kaksi viikkoa on vierähtänyt. Aika juoksee todellakin. Kunhan silmät ja korvat aukeavat pennuilla, niin alkaa kunnon meno. Sen verta jänteviä kavereita tuntuvat olevan. Nyt otetaan jo reippaita askekeilta pentulaatikon pohjalla. Millaista meno onkaan, kun on luonnon nurmi tassujen alla. Muutaman viikon päästä näemme. :)

12.05.2022:

Vuokolla ja Kertulla ovat silmät auenneet, muilla vielä siinä rajoilla. Ehkäpä huomenna on heilläkin silmät raollaan. Pate paukautti yhden kilon rajan ylitse, iso poika! Pentuparkki styroxlaatikko alkaa olla pieni lkoko laumalle ja pitäneekin keksiä pentulaatikon/-aitauksen puhdistusajaksi tilavampi vaihtoehto. Ellillä kaikki hyvin. :)


Eilen osallistuimme kolmen Toivolaisen Nénén ja Paulan kanssa SCY:n epävirallisessa paimennustaipumuskokeessa Somerolla, tuomarina Tuija Vahlroos. Coco emo sai toimia kokeen varikkokoirana. Tuliaisina  kaikille kolmelle kasvatille erinomaiset pisteet eri kokeen osioista sekä hyväksytyn tuloksen. Paula on suorittanut taannoin myös virallisen FCI TS paimennustaipumustestin hyväksytysti arvosanalla erinomainen. Kasvattajana katson, että nämä ovat erinomaisia keinoja testatauttaa rodunomaista paimennustaipumusta nuorilta koirilta. Toivottavasti myös Kamulaiset aikanaan pääsevät omistajiensa kanssa osallistumaan näihin tapahtumiin. :)

13.05.2022:

Pentulaatikossa kaikki hyvin ja pennut täyttävät loppuillasta jo kaksi viikkkoa! Toinen rupeama ja alkaa vieraita saapumaan Kamulaisten luokse. :) Silmät raollaan kaikilla. Uusi suurempi pentuparkki (kuvassa) siivoustoimien ajaksi löydetty, myös riittävän korkeareunainen. Agrian pentupaketit noudettu Matkahuollon pisteestä. Ja tärkein asia Luna voi myös erinomaisesti. :)


Eilen saimme vastaanottaa jatkoa Millipillerit pentueen kohdalla suru-uutisina. Ihka ensimmäisen pentueemme, ihka ensimmäinen kasvattimme Rémy oli nukkunut pois. Pysähdytävä raskaat hetket jatkuivat. Muistot nousevat myös Rémyn kohdalla mieleen, ne kaikki hienot hetket. Lämmin osanotto Hanna, Konsta ja lapset. Voimia suureen suruunne ja kiitos Rémyn hyvästä huolenpidosta kaikkien näiden 13 vuoden ajan.

Millipillerit-pentueesta jatkavat elonpolkua kaksi, Lassie ja Riku. Toivotaan kumpaisellekkin hyviä vointeja.


14.05.2022:
Entiseen malliin edetään pentujen ja Lunan kanssa, eli kaikki hienosti. Pennut saavuttivat kahden viikon iän. Paljolti aika menee nukkuessa ja syödessä, mutta selkeästi nyt on alettu myös leikkimään. Siitä se lähtee. Viikko vielä, niin madottamiset Flubenolilla ja kiinteän ruuan maistelut edessä. Pentulaatikosta piti poistaa rimat. Pennut eivät löytäneet sopivaa roikkumisasentoa ja siitäkös sitten alkoi murinat. Rimat pois niin tilanne rauhoittui. Pitäneenkatsoa josko viikonlopun aikana muuttaisimme oikeaan pentuaitaukseen. :)

15.05.2022:
Pentulatikossa kaikki hyvin ja painot pyyhkivät yli kilon per pentu. Kohti sunnuntain aktiviteetteja jatkamme.

Euroviisuissa ei aivan tullut kärkisijoja The Rasmukselle, mutta jääkiekossa jo kaksi voittpoa takana! Hyvä Leijonat. :)

16.05.2022:

Yöllä oli kovasti purnausta, kun pennut eivät nähneet pentulaatikon laitojen läpi ja tämän vuoksi koitettiin punnertaa nurkista ylös voimasanojen kera. Kello oli tuolloin kolme yöllä. :( Tänä aamuna sitten ensitöikseni hain autotallista pentuaidan elementit. Nyt on pentuhuoneessa pieni aitaus. Sitä kovasti kummasteltiin punnituksen jälkeen Kamulaisten toimesta, pentuparkista päästyään. Hetken oli aivan radiohiljaista, pienet aivot raksuttivat sekä kummastelivat muutosta. Eipä hetkeäkään, kun tilanne oli ymmärretty ja ilolla otettu muutos vastaan. Vaativia ovat. :)

Eilinen päivä meni Somerolla SCY Paimennustoimikunnan järjestämän paimennuspäivän isännöinnissä. Todella mukava päivä ja mukavia koirakoita. 12 koirapaikkaa ja kolmasti lampailla oli ohjelmassa, mutta valitettavasti viimehetken peruuntumisia tuli ja koitimme niitä sitten paikkailla osallistujien muilla koirilla. Harmillista sairastua niin lähellä odotettua päivää. Ei kun pikaisiin tervehtymisiin. Meiltä mukana olivat Macy ja Coco, sekä Dazzly varikkokoirana. Kasvateista mukana olivat Samulaisten emä Elli Kaisan kanssa sekä Zelda Iran kanssa.

Hiukka väsytti itseäni yön ja pitkän paimennusrupeaman sekä kolmen tunnin ajorupeaman jälkeen. Yöllä kun tuli katsottua pakolliset viisut ja nukkumaan vasta 2:30 ja ylös 6:00 emon + pentujen hoitoa ja 07:00 kohti Someroa. Kiitos pojallemme Arville Lunan ulkoiluttamisesta päivän aikana. :)

Nyt kohti alkavaa työviikkoa.


17.05.2022:
Pentuaitauksessa kaikki hyvin. Rauhallinen yö takana. Pennut pääsivät yöllä yöpuulle vatsat täynnä maittavaa jauhelihaa ja jopas nukuttiin antaumuksellisesti. Painot nyt keskimäärin 1,2 kg. Pentuaitaus on otettu ilolla vastaan ja matala vesikuppikin on pennuille laitettu aitauksen sisään, jotta pääsevät juomaan raikasta vettä kun jano yllättää.

Piakkoin tulee alkaa antamaan Golden Eagle Puppy Formula nappula + jauheliha + MHP PentuKARP velliä kiinteänä. Lisäksi ensimmmäinen madotuskierroskin pennuille on ohjelmassa perjantaina. Kynsien läpikäynti myös ja toki jos lämmin päivä koittaa, niin se ensimmäinen ulkoilu. Ohjelmaa riittää. :)

18.05.2022:

Painot kehittyvät ka. nyt päälle 1,3 kg ja leikkiä aletaan lyödä pareittain. Katsotaan, josko viikonloppuna pääsisimme piipahtamaan ulkona, riippuen säästä.

19.05.2022:
Samaa rataa jatketaan täällä suunnalla. Painot päälle 1,4 kg. Selkeästi pennuilla on laajenemispyrkimyksiä ja ohjelmaan tuleekin päiväaitauksen pystyttäminen  olohuoneen puolelle. Saavat pennut sieltä tarkkailla elämän menoa, perheen häärätessä askareita ympärillä. Eilinen lämpötila oli jo +20C täällä Espoossa. Josko viikonloppu on vastaavissa lämpötiloissa ja pääsemme  jopa ulkoilemaan. :)

Onnea ja menestystä collieille tänään yhdistyksen paimennustoimikunnan järjestämiin FCI TS PAIM-E ja PAIM kokeisiin Somerolla, Woollandian tilalla! Meillä Kamulaisten hoito ajoi kokeiden edelle. Olisi ollut aivan liian pitkä päivä emon ja pienten pentujen olla kahdenkesken ja emon ilman ulkoilua. Kisapäivät monesti venyvät talkoilun yhteydessä liki kymmentuntisiksi matkoineen kaikkineen. Kokeita kyllä tulee, mutta Kamulaiset ovat pieniä vain tämän pienen hetken. :)

20.05.2022:

Rauhallinen yö takana, paitsi kolmen aikaan yölä sai laittaa hieman pennuille evästä, sitten rauhoittui mieli ja unikin maittoi. Kuvassa Pate on aamupunnituksessa ja pojalle mittari näyttikin karvan alle 1,7 kg.

Tänään on vuorossa matolääkkeiden antaminen, niin pennuille (Flubenol) ja Lunalle (Axilur). Tätä sitten seuraavat kolme vuorokautta.

Eilen tilailin lisäväriä laseriin, jotta saa jälleen tulostaa Millake's pennunhoito-oppaat pennuille mukaan. Tuhti tietopaketti pennun matkan varrelle hyväksi colliekansalaiseksi.

Onnittelut kaikille Somerolla SCY:n paimennustoimikunnan paimennuskokeissa 19.5.2022 olleille. Olipa teillä erinomainen päivä ja onnistumisia paljon. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

Ai niin Lunan sijoituskodinkin kanssa olisi minun hyvä sopia tapaaminen emokoiran kanssa siihen, kun pennut ovat neliviikkoisia. Ollaan yhteyksissä ja tapaamisiin. :)

21.05.2022:

Pentuaitauskin alkaa olla Kamulaisille liian rajattu tila. Siispä sängyn päälle aamumaidolle. Luna kovasti tyytyväisen ja levollisen oloinen. :) Painot kehittyvät myös suotuisasti.


Nyt on kahtena aamuna nautittu Flubenolit. Hiukan vielä suu menee mutrulle, mutta tämä toinen aamu oli jo helpompi. Huomenna vielä ja sitten pidetään muutama viikko paissia ennen seuraavaa kolmen päivän kuuria. Yhtään matoa ei ole tullut vielä vastaan. :)

Taitaa olla tänään ulkoilupäivä! Aurinko paistaa Espoossa ja lämpö näin aamusta +6,5C korvilla. Kunhan hieman lämpötila päivän mittaan nousee ja yhdet pidemmät tirsat pennut ehtivät ottamaan, niin sitten ulkosalle kummastelemaan isoa maailmaa.

22.05.2022:

Tosi rauhallinen yö takana, ilmeisesti pennuilla oli vatsat täynnä loppuillasta ja yöllä ei tarvinnut heräillä tankkaamaan. Flubenolit on annettu tällä erää + Axilurit emo Lunalle.


Eilen aloittelimme ulkoilut ja tänään ollaan jatkettu samalla linjalla.
Lämpötila huitelee +11C tietämillä, mutta aika viileä tuuli kuitenkin käy ulkona. Kovin pitkään emme täten ulkosalla oleskelleet.

23.05.2022:

- Ansa -

Levollinen yö talana, mitä nyt klo 03.30 alkoi vaade yöpalasta kuulua aitauksesta ilmoille. Eipä muuta kuin muutama ruokakippo GE Puppy Formula, PentuNEU & jauhelihaista herkkua Kamulaisille, pian alkoi tyytyväinen maiskutus kuulua pentujen suunnalta. Nälkä pienillä.

Painot keskimäärin pennuilla 1,8 kg, suurin pennuista poika Pate rikkoo tänään 2 kg rajan!

Eilen illalla saimme leikattua kaikkien pentujen kynnet kertaalleen. Kiitos avustasi kolmas tyttäremme Veera. Formulakisan jälkeen pystytettiin vihdoin pentuaitauksen laajennus olohuoneen puolelle. Saavat jatkossa pennut olla iltaisin seuranamme kummastelemassa ja tottumassa perheen arkeen sekä suuriin sukulaisiinsa Rikuun, Cocoon, Macyyn, Benkkuun, Dazzlyyn ja Paulaan. Taitaa myös jääkiekko tulla Kamulaisille tutuksi. :) Yöt saavat viettää edelleen pentuhuoneen aitauksessa.

Illaksi ja alkuviikoksi on luvattu hyvää keliä, joten pääsemme runsaasti ulkoilemaan pihan pentuaitauksen nurmelle mukavaksi toveiksi , toivottavsti useana päivänä. :)


Tänään otimme pennuille käyttöön pentuwagenin (lentoboxi pyörillä). Onpa Kamulaisilla nyt hyvää kyytiä pentuaitauksen nurmelle kirmaamaan ja takaisin sisään.  Matkaa on kuitenkin sen 50 metriä. :)

24.05.2022:

Ruhallinen yö takana.Ulkoilut ovat tehneet tehtävänsä. Pienet päät käsittelevät uusia kohdattuja asioita ja valmistautuvat uusiin päivittäin lisääntyviin kokemuksiin.

Poika Pate ylitti 2,1 kg painon, muutoinkin pentue 1,9 kg keskimäärin. Yksi juomalasi GE Puppy Formulaa + lasi vettä sekaisin Bamixille, joukkoon 100 gr jauhelihaa ja raejuustoa lusikalla sekoittaen. Maittaa Kamulaisille.

25.05.2022:

Hyvä Suomi, B-lohkon voitto jääkiekon MM-kisoissa. Kamulaiset pääsivät kannustamaan Suomea voittoon olkkarin pentuaitaukseen. No ihan aina huomio ei ollut TCV-ruudussa, enemmänkin emon nisissä ja painia emon kanssa lyöden. Hengessä kuitenkin. :)

Rauhallinen yö jälleen ttakana ja keskipaino alkaa olla 2 kg kohdilla. Kolme pentua painaa jo yli 2 kg. Toiset hyvää vauhtia kiirii perässä.

Tänään pääsemme vielä ulkoilemaan, kun on luvattu aurinkoista ja lämmintä. Illasta alkaa satelemaan lännestä ja helatorstai onkin sitten 10-30 mm sadepäivä. Luultavimmin pysyttelemme sisätiloissa.

Viikonloppuna saapuu Kamulaisille arvovaltaisia vieraita. Lauantaina kolme perhettä ja sunnuntaina kaksi. Toivotaan, että kaiki menee hyvin ja pennut löytävät  itselleen ne loppuelämän perheet. Jos teillä perheillä on vielä mitä vaan kysyttävää, niin olkaa yhteyksissä ennen tapaamista. Tervetuloa ja tapaamisiin viikonloppuna. :)

26.05.2022:

- Pallopeliä harjoittelemassa -

Hyvää Helatorstaita kaikille. Eilen pennut saivat useamman kerran liikuntaa pihan pentuaitauksessa sekä seurustelivat perheen suurten koirien kanssa. Kovasti isoja koiria pennut kiinnostaa ja ymmärtävät selkeästui mistä on kyse, paitsi vanhaherra Riku, joka ei oikein katsettakaan osoita noita nuoria riekkuvia Kamulaispalleroita kohtaan. Ikäeroa heillä kun on tuo 13v  3kk. :)

Tälläerää Espoossa satelee hiljakseen, joten katsotaan pääsemmekö milloin ulkoilemaan. Alle neliviikkoisten kanssa ei mielellään sateessa ole, mutta kuusiviikkoiset painavat menemään sellaisella kyydillä, ettei perässä pysy ja pysyvät myös lämpimänä vallan mainiosti.


- Ulkoruokintaa -

Painot keskimäärin reippaasti yli 2 kg koko pentueella. Seuraava etappi alkaakin olla 2,5 kg. Luna syö hyvin ja maitoa riittää. Jossain kohdin pitää alkaa ajamaan maidontuottoa alemmas, kun kiinteä alkaa olla se pääasiallisin ravinnonlähden pennuilla. Emon kotiutuksen aikaan pentujen ollessa kahdeksan viikkoisia on maidontuotanto hyvä olla Lunalla jo hiipunut. Pitänee tässä kohdin korostaa, että sen verta hieno emo Luna on tähän saakka osoittanut olevansa, että soisi Lunalle toisenkin pentueen tulevaisuudessa. Ja jospa silloin olisi koirapaikka avoinna kodissa pennulle. Hieno Luna emo. :)
 

*   *   *

"Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin".

Toivottaa Millake'sin poppoo :)
Millake's pennut luovutetaan:

Eläinlääkärin tarkastamina, virallisesti silmätarkistettuina, sisäloishäädettyinä, tunnistusmerkittyinä (mikrosiru). Pentujen geeniperimästä saa mukaan tietoa vanhempien tai pentujen tutkimustulosten kautta (edta, Laboklin). Uudet omistajat liitämme heidän halutessaan Collieyhdistyksen jäseneksi. Pennuille otetaan Agrian PV-vakuutus, joka on voimassa luovutuksesta aina pennun täyttäessä 3 vuotta 3 kuukautta saakka.

Pennut rekisteröidään Suomen Kennelliiton ohjeiden mukaisesti. Kauppa- ja sijoitussopimukset teemme aina Kennelliiton virallisia voimassa olevia kaavakkeita käyttäen (linkki).


Kasvattaja on Suomen Kennelliiton (SKL), Suomen Collieyhdistyksen (SCY), Perinteisen paimennusyhdistyksen (Pepa), Shepherds Without Borders (SWB) ja Helsingin Vetokoirakerhon (HVK) jäsen. Koiran mukaan annamme kattavat hoito-ohjeet sekä pentupakkauksen.

Kasvattajan tuki on käytettävissä koiran eliniän ja pidempäänkin.

Lisätietoa rodusta löydät Suomen Collieyhdistyksen www-sivuilta sekä Suomen Kennelliiton KoiraNet jalostustietojärjestelmästä. 

customizable counter