** Vanhemmat **
:: Toivo & Coco ::
:: Yhdistelmä KoiraNetissä ::
:: Pentueen oma kasvattisivu ::

BH JK1 JK2 JK3 RTK1 RTK2
Black Gary Moon Walker "
Toivo"
Syntynyt 30.12.2012
CEA-vapaa/CEA-vapaa, A/A, 0/0, DM N/N (vanhempien tulosten perusteella), LT +140, ++ (laukauskokematon)

PAIME PAIM1 PAIM2 PAIM3 Millake's Duane Niamh "Coco"
Syntynyt 7.9.2014
CEA-vapaa/CEA-vapaa, A/A, 0/0, DM N/N (terve), MDR1 +/+ (terve), CEA N/CEA (kantaja). Kilpailee perinteisen paimennuksen (FCI TS) ylimmässä PAIM-3 luokassa.

 
Toivo A-esteellä noutokapulan kera.                                   Lampaiden vartiointi laidunnuksessa.
(Kuva: Pia Ananin)                                                                                                                      (Kuva: Millake's)


Coco lampailla Somerolla Woollandian lammastilalla.

Videogalleria pentueen vaiheista:

25.04.2021: Cocon kanssa metsälenkillä (56 vrk)
01.05.2021: Hakeutumista pentulaatikkoon (62 vrk)
04.05.2021: Pentulaatikossa mamman kanssa (0,5 vrk)
05.05.2021: Aamutoimia ja pentuparkki siivoiksen ajan (1 vrk)
06.05.2021: Pilkkua maitobaarissa odotellessa klo 2.30 (2 vrk)
07.05.2021: Toivolaiset maitobaarissa aamutuimaan (3 vrk)
08.05.2021: Aamubaarit ja emon saapuminen ulkoilemasta (4 vrk)
10.05.2021: Komppaniassa herätys, mamma palasi ulkoilemasta baariin (6 vrk)
12.05.2021: Risto reipas retkellänsä (1 vko 1pv)
12.05.2021: Happy hour! Nyt on kiire (1 vko 1pv)

(Videoiden taustamusiikin viralliset esityslisenssit on hankittu www.melodyloops.com sivustolta)Pentu-blogi

...satunnaisia päiväkirjamerkintöjä, kuulumisia ja kuvia:

Siirry blogin loppupäähän nuolesta!Aloitetaan jälleen perinteeksi käynyt "pentublogi", josta voivat kaikki pentueesta kiinnostuneet seurata
emo Cocon kuulumisia kantoaikana ennen synnytystä ja pentujen kehittymistä sekä kaikki uusimmat käänteet pentulaatikon tapahtumista ja ehkä vähän muustakin.


08.04.2021:

Kanto etenee käsikirjoituksen mukaan. Kuvassa Coco metsälenkillä, vuorokausien ollessa 39. Pieni ruokahaluttomuus alkoi kolmen viikon kohdalla ja jatkuu edelleen satunnausesti. Meno on Cocolla rauhoittunut selvästi ja lepääminen maistuu mammalle hyvin. Merkit ovat täten kohdallaan. Toivotaan, että loppuaikakin menee hienosti. :)

22.04.2021:


53. vuorokausi menossa ja vajaa 2-viikkoa enää h-hetkeen. :)
Kuvassa ollaan Cocon kanssa pidemmällä iltalenkillä Pakankylän mailla. Vatsalinja laskee Cocolla ja nisät turpoavat. Hyvin jaksaa vielä mamma puuskuttaa, niin metsässä kuin peltoteilläkin. :)


24.04.2021:

Perinteinen pentulaatikko, jossa kaiki Millake's kasvatit ovat syntyneet, on valmiina ja odottaa uusia tulokkaita syntyväksi. Coco voi hyvin. Ruoka maistuu ja kroppa pyöristyy pinkeänä.

25.04.2021:

Saimme eilen mukavia uutisia SCY:n vuosikokouksesta, missä palkittiin vuoden 2020 colliekisassa sijoittuneita ja menestyneitä collieita. Toivoloaiset -pentueen vanhemmat mainittiin listalla seuraavasti:

Vuoden tokocollie, pitkäkarvaiset #1 Black Gary Moon Walker "Toivo"
Vuoden palveluscollie, pitkäkarvaiset #2 Black Gary Moon Walker "Toivo"
Vuoden jalostuscollie, pitkäkarvaiset nartut #10 Millake's Duane Niamh "Coco"

Onnittelut Annelle ja Toivolle hienoista sijoituksista!

Tämä aamu on lähtenyt liikkeelle rauhallisesti. Coco ulkoili takapihalla aamusta hetken, ruokailu ja sitten siirtyi kanssamme olkkariin, jonka jälkeen pääsimme metsälenkille nauttimaan sateisen metsän keväisistä tuoksuista.

Aika kuluu nyt lepäillen, ulkoillen ja unohtamatta ravintoa. H-hetki lähenee päivä päivältä. Mitään ylipääsemättömän tärkeää menoa ei enää itselläkään ole kalenteriin varattuna ensi viikolle. Ainoastaan koronarokotus, mutta sekin hoituu muutamassa tunnissa. :)

26.04.2021:
Päivä on mennyt rauhallisesti. Cocolla kaikki hyvin. Useamman kerran ollaan ulkoiltu.

Tänään oli vuorossa kolmen koiramme: Macyn, Dazzlyn ja Benkun hieronta. Kovasti kumastelin hetken miksi Coco alkoi Dazzlyn vuorolla ääntelemään pentuhuoneessa? Onko kiire ulos vai mikä oli huolena? Sitten äkkäsin. No tietenkin Coco havaitsi lempparihierojansa Jonnan olevan meillä paikan päällä ja Cocolla olisi ollut kova halu päästä myös hierottavaksi! No, seuraavalla kerralla sitten elokuussa on myös Cocolle varattu oma vuoro. :) 

28.04.2021:

Kalkkiviiva alkaa lähestyä, vielä jokunen päivä jäljellä. Nyt on koossa 59 vrk ensimmäisestä astutumisesta. Paikat täyttyvät Cocolla edelleen ja pentujen liikkeet tuntuvat myös selvästi. Lenkit sujuu reippaasti mutta huomaa selkeästi liikkuessa vatsan seudun painavan. Aika tiuhaan Coco vaihtaa myös  makuupaikkaa. Tänään löysi kylläkin erinomaisen keinon ja rötkötteli selällään hieman pidemmän tovin. Olisiko pennut vatsan päällä emon mukava olla? Varmasti näin.

Vyötärön mitta on Cocolla reilut 87 cm. Pyöreyttä siis löytyy. Ruoka maistuu vaihtelevasti. Toisinaan työnnellään kuppia pois kuonolla ja toisinaan hotkitaan astia kiiltäväksi.

Nyt kaikkia tarveaineita varattu, mm. pieniä pyyhkeitä, käsipyyhkeitä, lateksihanskoja jne. valmiiksi pentuhuoneeseen. Myös lisäpatteri ja vaaka on asennettu. Olisiko vihdoin aika ladata kasviksen pattereita, eli aloittaa keräämään unta varastoon, kun hetken päästä saa jälleen valvoa riittämiin. Mikäpäs Cocon kanssa pötkötellessä. Siispä toimeen. :)
 
29.04.2021:

Työpäivä jälleen vierähtänyt, työkoneen ruutua katsellessa ja sivusilmällä tabletilta tilannetta pentuhuoneessa. Rennosti Coco onneksi ottaa tässä kohdin. Hieman välistä läähätyttää ja sitten taas heittää selälleen pöydän alle makaamaan. Vuorokausia on koossa nyt 60. Jännän äärellä ollaan. Pitää vaan muistaa myös itse lepäillä ja heittää selälleen. :)

30.104.2021:

Masukarvat ja muutoinkin kaikki pitkät alushaituvat in nyt leikattu lyhyiksi pentujen turvallisuuden vuoksi ja myös, että tie nisille on selkeä. Valokuvauksellisia otoksia ei Cocosta nyt bikinilookissaan juurikaan näy hetkeen. Arkisia pentujenhoitosellaisia kylläkin. :)

Yö meni suht rauhallisesti. Pidin kelloa soimassa tunnin välein varmuudeksi. Sen verran voimakkaasti Coco illasta puuskutteli menemään. Aamulla pentuhuoneen lattia pestu ja muutoinkin laitettu laatikko ja tarvikkeet oikoseen. Tänään koossa 61 vrk ja katsotaan mitä tuleva yö tuo tullessaan.

Hyvää alkavaa Wappua kaikille teille pentublogin seruraajille. Juhlikaa turvallisesti. :)

01.05.2021 vol 1:

Hyvää Wapunpäivää kaikille! Täällä valmistaudumme edelleen H-hetkeen. Baarinkin puolella on kaikki hyvin ja nisät pullottaa. Olemme ulkoilleet Cocon kanssa aina kun pyytää ulos. Pikku lenkki metsässä tekee hyvää. Lämpö on Cocolla lähtenyt laskuun, myös uloste on muuttunut löysäksi, kuten tässä kohtaa kuuluukin olla. Suolen puhdistus ennen synnytyshetkeä. Luonto osaa nämä asiat.

Illalla Coco petaili voimallisesti pentulaatikon alusia. Yö meni rauhallisesti, tosin itse ajoittain heräilin  tarkistamaan varmuudeksi tilannetta. Nyt otamme lepoasentoa Cocon kanssa ja keräilemme voimia tulevaan. :)

01.05.2021 vol 2:
Päivä on edennyt rauhallisesti pötkötellen. Useita metsälenkkejä olemme myös tehneet. Hyvin mamma jaksaa kulkea mikana polkuja pitkin. Viimeisellä lenkillä alkoi tosin hienan himmailla ja kulki palan matkaa minun takana. Tähän saakka kun Coco on halkonut edellä tuulta.

Lämpöjä seuraan tässä kohdin tiiviimmin ja nyt on saavutettu 37 astetta muutamalla mittauksella. Koitan saada vielä kiinni kohdan, jossa lämpö on muutamaa kymmenystä alle tuon ja alkaa taas nousemaan. Stretoskoopilla kuuntelemalla pentujen sydämet tykyttävät nopeaan tahtiin kuten kuuluukin. Emolla taas rauhallinen pu-pumm pu-pumm.:)

02.05.2021:
Illalla ennen nukkumaan menemeistämme sain alle 37C lämmön kiinni ja aamulla ennen seitsemää mitatessani oli lämpö lähtenyt nousuun. Yö meni rauhallisesti. Aamusta teimme metsälenkin raikkaassa aurinkoisessa säässä ja reippaana Coco kallioiden lomassa polkuja tallusteli. Sisälle palatessamme Coco suunnisti heti välittömästi pentuhuoneeseen makaamaan pentulaatikkoon. :)

04.05.2021:

Muutaman päivän hiljaiselo. He ovat täällä, Toivolaiset!

Pitkällinen odottaminen palkittiin kaksi vuorokautta lämmönlaskun jälkeen ja pentulaatikosta löytyy tyytyväinen Coco-emo sekä seitsemän terhakkaa Toivolaista, eli pikanimettyinä Pena, Paula, Masa, Helmi, Risto, Ansa ja Kalle. Jokainen Toivolainen lähti synyttyään aktiivisesti ravinnonhankintaan kohti nisiä, eli alkukantaisuutta sekä hengissäsäilymisviettiä peinistä pennuista löytyy mukavasti.

Painot ovat kaikiklla pennuilla lähteneet hyvään nousuun. Coco huoltaa pesuettaan tottuneen mallikkaasti kokenein ottein. Kasvattajalle jää tehtäväksi huolehtia emon ulkoilutuksesta, ruokinnasta sekä pentulaatikon ja emon puhtaudesta ulkoilujen jälkeen. Sen verran synnytyksen jälkeisiä eritteitä valuu, että ulkoilun jälkeen on hyvä suihkuttaa Coco kaikilta strategisilta kohdin ennen vaihdettujen puhtaiden alusten ja pentujen luokse paluuta.

Tämä ilta otetaan hieman rennommin. Aikaisin nukkumaan ja myös nauttia pentujen seuramisesta kuuntelemalla tasaista maiskutusta ja tuhinaa laatikosta. :) 

05.05.2021:

Yö meni rauhallisesti. Coco syö hyvin ja hoivaa pentuja mallikkaasti. Löysyyttä ei ole tullut vaikkakin popsi kaikki istukat pentujen syntyessä. Pennut lepäilevät rauhallisesti, syövät ahnaasti ja painot kaikilla pennuille hyvässä nousussa. Laatikossa täten kaikki hyvin.

Kuvassa Ansa ja Masa maitobaarissa rinta rinnan. :)

Pitänee alkaa piakkoin varailemaan Toivolaisille pentutarkkiaikoja Apexista ja Agrialta PV-vakuutuksia.
Viikot kun vierii nopeaan, niin ollaan ajoissa näidenkin asioiden kanssa. Nimiehdotuksia tilailin jo Eveliinalta nipun. Odotetaan millaisia saan paluupostilla. Lukijoille tiedoksi, että Eveliinan käsialaa ovat kaikki kasvattiemme nimet. Iso kiitos tästä vanhimmalle tyttärellemme. :)

06.05.2021:

Yö meni täynnä touhua, eli ruoka maustui ja maiskutus kuului pikkutunneillakin. Ahnasta joukkoa.

Aamusella Coco-emo ulkoilemaan hetkeksi pihalle, pentujen punnitus ja puntarin kautta styrox-laatikkoon (kuvassa) odottamaan ja sen jälkeen pentulaatikon ja -huoneen siivoaminen, pennut pentulaatikkoon takaisin, emon suihkuttaminen ja kuivaaminen, emo pentujen luo, emon ruuan laitto ja tarjoilu. Tämän jälkeen omat aamuvalmistelut, kuten kahvin keitto ja aamuleipien tekeminen. :)

Eilen tilailin pennuille geenitestiputkilot Laboklinilta. Sen verta mielenkiintoinen pentue kyseessä, että kannattanee hieman laajemminkin tutkia mitä löytyy. Näillä nuoteilla kohti alkavaa työpäivää.

07.05.2021:

Pentueelle varattu eläinläärintarkistus APEXista Sari Jalomäeltä kesäkuun puoliväliin. Tuolloin tutkitaan pentujen yleisterveys ja saadaan ell-todistus, pennut saavat mikrosirun ja sitä kautta myös identiteetin koiramaailmassa, peilataan silmät mahdollisten silmäsairauksien toteamiseksi ja otetaan edta-verinäytteet Laboklinilta tilattavia geenitestejä varten. Jännä päivä kokonaisuudessaan, jolloin  myös ajellaan autolla muutamaan otteessen liki puoli tuntia ja päästään tutkimaan vieraita tiloja odotushuoneeseen. Pojilla tietty tarkistetaan myös kulkuset lääkärin toimesta.

Myös vakuutusyhtiön suuntaan olin yhteydessä myt aamusta, eli kaikille pennuille otetaan Agrian PV-vakuutus, joka on voimassa luovutuspäivästä siihen, kun pentu täyttää 3 vuotta 3 kuukautta.

Yö meni jälleen rauhallisesti, pentujen syödessä ja nukkuessa. Painot ovat nousseet keskimäärun 46 gr viimeisen vuorokauden aikana, elikkä hyvin on maito alkanut nousemaan Cocolla. Ravintoketju siis kunnossa. Seuraavana onkin jälleen lattian luuttuaminen, pentulaatikon puhdistus, emon ruokinta ja ulkoilutus ja mitä nyt kaikkea aamutointa ennen kello kahdeksaa pentutalossa onkaan. Joten hyvää alkavaa viikonloppua. :)

08.05.2021:

Yöt ja päivät toistavat toisiaan. Rauhallista on pentulaatikossa. Emo ja pennut syövät ja nukkuvat suurimman aikaa yhdessä. Pieni nuuskutus vaan kiirii laatikosta. Tilanne on todella hyvä ja pysyköön kernaasti tällaisena. Kuvassa tyytyväisenä liki puolikiloinen Risto-poika. :)

Ensi viikolle lupasivat jo kesäkelejä. Toivottavasti lämpimät jatkuvat pidempään, niin kolmiviikkoisina uskaltaisi aloitta pennuille kiinteän- ja ulkoruokinnan. Oppivat siinä samalla sisäsiisteyttä ja tekemään tarpeensa ulos. Säiden puolesta kuusiviikkoiset menevät vaikka tihkusateessa, kunhan ovat alati liikkeessä, kolmeviikkoiset ei. Sikäli odotan kovasti pihalle pääsyä ja siellä pentujen liikkumisen seuraamista. kallioinen ja korkeuseroja omaava piha kun meillä onneksi on. Mennäänkö suoraan yli eteen tulevasta esteestä kiipeämällä, vaiko nämä haastavat esteet ratkaistaan kiertämällä ne. Millainen on mielenlujuus ja tahtotila pennulla ja kuinka pysyvää se on, oppiiko kokemastaan etc. ? Älyä ja päättelykykyäkin saa mieluusti käyttää. Pikkupennut. ;)

Aloitimme eilen tyttäreni Eveliinan kanssa luonnostelemaan pennuille nimiä. Sinnä vierähtää heki jos tovikin. Josko läjiaikoina olisi nimet koossa, toivotaan niin.

09.05.2021:

Vietimme kotona mukavan kolmen sukupolven äitienpäiväillan. Lapset olivat käymässä ja valmistimme yhdessä maukkaan illallisen. Muistimme myös meidän nelijalkaisia äitejä. Macy pääsi aamusta paimentamaan PSF Seutulaan ja Cocolle järjestyi pidempi metsälenkki iltasella.

Hyvää Äitienpäivää kaikille äideille. :)


 Viikonlopun kunniaksi saimme myös pidettyä ristiäiset.
Seuraavilla virallisilla nimillä tulemme etenemään Toivolaisten kanssa:

cpku Millake’s Liam Leroy "Pena"
cpkn Millake’s Glamorous Gwendolyn "Paula"
cpkn Millake’s Mystical Elwen "Helmi"
cpku Millake's Calm Conroy "Masa"
cpkn Millake's Excited Eunoia "Ansa"
cpku Millake’s Great Gawain "Risto"
cpku Millake’s Petite Percival "Kalle"

Suuret kiitokset jälleen avustasi Eveliina. :)

10.05.2021:

Yö meni jälleen rauhallisesti.
Cocolle maistuu ruoka ja sitä kautta myös pennut saavat ravintoa maidon muodossa. Ravintoketju kunnossa. Painojen kehitys etenee suotuisasti ja puoli kiloa alkaa olla ylitetty kaikkien osalta, ihan näillä näppäimillä. :)

Maanantai-illan toimena on vuorosssa pentujen tietojen vienti OmaKoiraan odottamaan tulevaa sirutusta. Olen siruttanut pennut aina pentutarkastuksen yhteydessä ja tällöin sirutus on sujunut  kokeneen paljon sirutuksia tehneen lääkärin toimesta hienosti, pennun reagoimatta itse toimenpiteeseen kuinkaan.

Alkuviikosta tiistaina on kriittisin ensimmäinen viikko pentujen elämästä takana. Tämä tarkoittanee sitä, että tuolloin pääsen vihdoin aloittamaan perheiden lähettämien sähköpostiviestien tarkemman läpikäynnin. Kiitos saamistamme runsaista viesteistä. Käytyäni kaikki nämä viestit läpi, tulen kontaktoimaan niitä perheitä, jotka näen potentiaalisina kotiehdokkaina pennuille ja haluamme tavata heidät pentujen ollessa noin neliviikkoisia. Päivitän tänne blogiin tiedon siitä milloin valinnat on tehty ja kutsut perheille lähetetty. Kiitokset jo tässä yhteydessä kaikille teille perheille osoittamastanne kiinnostuksesta kasvatustyötämme ja Toivo & Coco yhdistelmää kohtaan. Niin harmittavaa kun se on, niin syntyneiden pentujen lukumäärä on rajallinen ja tämän vuoksi kaikille teille perheille ei pentua ole tällä erää meiltä tällä kertaa tarjota.

Nyt kohti alkavaa työviikkoa. Hyvää viikon alkua kaikille. :)

11.05.2021:

Olisiko kesä vihdoin saapunut Espooseen? Ainakin mittaria katsomalla näyttää hyvältä. Kohta päästään pentujen kanssa ulkoilemaan, kunhan lämmintä on reilun parin viikon päästä vielä. :)

Ruoka maistuu pennuille hyvin ja pentujen painot ovat tupautuneet viikossa. Viimeisen vuorokauden keskimääräinen painonnousu on ollut 50 gr luokkaa.
Pentueen tiedot on viety OmaKoiraan odottamaan kesäkuun puolenvälin sirutusta. Eilen tilailin täydennystä pentupakkaukseen, pientä tarpeellista ja käytännöllistä välinettä pennun alkutaipaleelle.

Pentujen tiedustelurintama on edelleen vilkas. Saapuneet sähköpostit odottavat myös läpikäyntiä. Torstai on uskoakseni hyvä hetki keskittyä saapuneisiin viesteihin ja aloittaa tutkistelu.

Nyt piakkoin Cocon kanssa lenkille ja pennuille omaa rauhaa laatikosssa. :)

12.05.2021:

Yö eteni rauhallisesti kuten tähänkin saakka. Pentuhuoneen oven avatessani olikin oven takana este. Coco makasi oven edessä ja pieni karkulainen Risto reipas vietti omaa aikaa emon nisällä. Laidan yli oltiin tultu ja lähdetty pienelle retkelle. :
)

Alkaa iso styrox-laatikkokin olla aika tiivis pennuille odottaa pentulaatikon siivoamista. Isompi boxi siis käyttöön pentuparkiksi. Keskimäärin painoa kertynyt 58 gr/pentu vuorokaudessa. Hyvin kasvavat.

* * *


"Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin".
Toivottaa Millake'sin poppoo :)
 Millake's pennut luovutetaan:


Eläinlääkärin tarkastamina, virallisesti silmätarkistettuina, sisäloishäädettyinä, tunnistusmerkittyinä (mikrosiru). Pennut rekisteröidään Suomen Kennelliiton ohjeiden mukaisesti. Kauppa- ja sijoitussopimukset teemme aina Kennelliiton virallisia voimassa olevia kaavakkeita käyttäen.


Kasvattaja on Suomen Kennelliiton, Suomen Collieyhdistyksen, Perinteisen paimennusyhdistyksen ja Helsingin Vetokoirakerhon jäsen. Koiran mukaan annamme kattavat hoito-ohjeet sekä pentupakkauksen. Kasvattajan tuki on käytettävissä koiran eliniän ja pidempäänkin.

Lisätietoa rodusta löydät Suomen Collieyhdistyksen
www-sivuilta sekä
Suomen Kennelliiton
KoiraNet jalostustietojärjestelmästä.


 

customizable counter