|
2006| |2007| |2008| |2009| |2010| |2011| |2012| |2013| |2014|
|
2015| |2016| |2017| |2018| |2019| |2020| |2021| |2022| |2023|

31.12.2017


15.12.2017  
Suru-uutinen kasvatinomistajalta. :(

R.I.P

Millake's Saint Flann "Flann" (27.05.2012 - 16.12.2017)

Hyvää taivasmatkaa sateenkaarisillalle Flann. Tulet olemaan aina muistoissamme.

Lämmin osanottomme. Voimia Heidi ja perhe.

09.12.2017
Onnea Samurait. Ensimmäinen vuosi kuljettu ja toivottavasti monen monituista kuljettavana. :)
Kiitokset kaikille perheille kasvattien hyvästä huolenpidosta.

09.12.2017
Kävimme pyörähtämässä Macyn (Millake's Marble Magda) kanssa Messarissa PMV-17 näyttelyn narttujen junioriluokassa Jadranka Miljatovicin kehässä. Kovasti tyytyväinen saa olla pienen, tänään yksi vuotta täyttäneen, collie-nuorikon edesottamuksista. Tulos omassa luokassa oli laatuarvosanalla erinomainen ja sijoitus kolmas. Kaikkiaan luokkaan oli ilmoitettu 11 narttua. Kiitos Eveliinalle Macyn esittämisestä.

Mukavan näyttelypäivän saimme kokea ja samalla tavata monia tuttuja. Onnittelut kaikille menestyneille ja tuloksiinsa tyytyväisille. Tsemppiä huomiselle kaikille heille, jotka Voittaja-2017 kehään ennättävät. (y)
(pahoittelut kuvan laadusta, pokkari..)

25.11.2017
Kaikkien rotujen näyttely Tampereella Messu ja urheilukeskuksessa (kuva ei liity näyttelyyn).
Tuomarina
Tarja Löfman, Suomi.

Millake's Marble Magda "Macy" kävi pyörähtämässä juniorikehässä sijoittuen liuokassaan toiseksi laatuarvostelulla erinomainen. Kiitos Eveliinalle Macyn esittämisestä.

Kovasti tyytyväinen saa olla kuinka mukavasti Macy oli kotonaan suuressa hallissa, monien koirien ja ihmisvilinän keskellä. Yhteistyö Eveliinan kanssa toimi myös hyvin. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Onnittelut Roxier's kennelille ja Macyn velipuolille hienosta menestyksestä. :)
 
16.11.2017
Avattu kotisivuillemme osio jalostusuroksillemme. Tervetuloa tutustumaan.

Yhteydenotot millakes(at)gmail.com sähköpostiin tai soittamalla numeroon +358 40 7490322.

15.11.2017
Ebonyn & Sissin uurnat noudettiin kotiin.

Suru on osunut tänä vuonna kahden oman collien ja kolmen kasvatin kohdalle. Raskasta aikaa ollut kaikille asianosaisille. Elämä kuitenkin jatkuu ja kauniit muistot elää koiristamme. Voimia kaikille.

10.11.2017
Suru-uutinen kasvatinomistajalta. :(

R.I.P

RTK2 Millake's Perky Breege "Sissi" (27.05.2012 - 10.11.2017)

Hyvää taivasmatkaa sateenkaarisillalle Sissi. Tulet olemaan aina muistoissamme.

Lämmin osanottomme. Voimia Heli ja perhe.

02.11.2017
R.I.P

FIN MVA Downmoore Cross My Heart "Ebony" 02.06.2003 - 02.11.2017.

Lepää rauhassa ja paimenna kevyellä askelleellasi siellä Tatun ja Ennan kanssa, yhteisellä vehreillä niityillänne. Paljon annoit meille ystävyyttäsi ja iloa elämäsi aikana. Kuitenkin 14 vuoden ja 5 kuukauden kohdalla elämänliekkisi hiipui äkisti ja oli aika päästää sinut pois. :(

Kaipaus on suuri perheellämme, mutta myös helpottavaa on tietää, että nyt Ebonyllä on hyvä olla. Ilman minkäänlaisia ikääntymisen mukanaan tuomia vaivoja taikka kolotuksia.

Kiitos kasvattaja Kaarinalle kaikista näistä vuosista ja hienosta meille kovasti merkittävästä colliesta, jonka haltuumme uskoit. Kiitos.

31.10.2017
Prinsseistä Millake’s Hefty Galvyn "Vili" (kuvassa) ja Millake’s Swarthy Breandan "Benkku" kävivät tänään iltapäivällä rokotuksilla Espoon Eläinlääkäritalossa, Viherlaaksossa. Kovasti reippaita olivat molemmat pojat ja rokotuksen aikana maistui herkulliset talon nappulat niin, että suu ihan napsasi, eikä pistosta edes huomattu! Benkku painoi 7,5 kg ja Vili 8,4 kg. Kulkuset löytyi molemmilta pojita, samoin kuin 6 viikkois tarkastuksessa. Kaikki siis hyvin pojilla. Tyytyväinen. :)

Täytyy myöntää, että aika vierii kyllä nopsaan. Neljä viikkoa eteenpäin ja sitten 16-viikkoisina tehosterokotukset Prinsseille. :)

07.10.2017
SCY Helsingin alaosaston järjestämä paimennustaipumuskoe Somerolla.Kasvattimme Nelly ja Macy osallistuivat Somerolla Woollandiassa pidettyyn SCY:n epäviralliseen paimennustaipumuskokeeseen. Kokeen vastaavana tuomarina toimi Kaisla-Maria Hakala.

Loppupisteet osa-alueittan:

Millake's Ember Epona "Nelly"
K5-T4-H3-Y3
4,00 hyväksytty
Millake's Marble Magda "Macy"
K4-T5-H4-Y5
4,33 hyväksytty

Tyytyväinen saa olla kasvattien ja Samun sekä Cocon jälkeläisten hyvään suoritukseen. Tästä on hyvä jatkaa harrastusta eteenpäin. Kiitokset Woollandialle järjestelyistä, Kaislalle tuomaroinnista ja Tiialle valokuvauksesta. :)

25.09.2017 Kävimme Prinssien kanssa isolla kirkolla kääntymässä Malmin Evidensiassa Sari Jalomäen vastaanotolla. Automatkat mennen tullen menivät oikein hyvin, eikä inahdustakaan kuulunut takakontista. Itse klinikalla osattiin myös käyttäytyä hienosti. Sirutuskaan ei saanut ääntä herkeämään. Kaikki siis hyvin pojilla, tyytyväisiä ovat. :)


Ohessa tulokset:
soopeli Millake’s Hefty Galvyn “Vili CEA-vapaa, molemmat kivekset laskeutuneet.
soopeli Millake’s Poetic Seamus “Samppa
CEA-vapaa, toinen kives laskeutunut.
tricolour Millake’s Swarthy Breandan “Benkku CEA-vapaa, molemmat kivekset laskeutuneet.
soopeli Millake’s Clever Conn “Kamu CEA-vapaa, molemmat kivekset laskeutuneet.

Silmätarkastuskaavakkeet jäivät täysin lisämerkinnöittä, eli tyytyväinen saa olla pentueeseen. Kiitokset Tiinalle ja Sarille luottamuksesta, että sain käyttää Vinskiä Maisalle ja toteuttaa tämän yhdistelmän.


10.09.2017 Tänään startattiin Cocon kanssa ensimmäistä kertaa PAIM-1 luokassa, SCY:n rotumestaruuskilpailuissa, Somerolla. Tulosta ei saatu, ohjaajan virheistä johtuen, lampaat karkasi liian kauas ja päädyin lopulta itse keskeyttämään. Lisää treeniä ja kisakokemusta tarvitaan. Eiköhän se siitä. :) Lajina paimennus on niin kovin haastava ja opettavainen.

Onnittelut taitavalle velipuoli Mickylle ja Johannalle hienosta viikonlopusta 2 x PAIM3 ERI ja Collieiden paimennusrotumestaruus sunnuntaina.

07.09.2017 Pelurit tänään 3-vuotta!! Onnea!!

Paljon on mahtunut mukavia tapahtumia näihin vuosiin. Ei kun eteenpäin sisko PAIME Millake's Duane Niamh "Coco" ja sen veli Millake's Daithi Fighter "Ricky". :)

Ja kiitos Elinalle, Minnalle ja Juhalle Rickyn hyvästä huolenpidosta. :)

24.08.2017
Iltalenkeillä on monena iltana tullut vastaan harmaahaikaroita. Vihdoin tänä iltana sain joitakin videolle. Liekö pesivät täällä tai ovat kokoontumassa muuttomatkaa varten? Aiemmin en ole noihin lintuihin kotikylällä kiinnittänyt huomiota. Kauniita ovat ja yllättävän isojakin, vaikka painoa ei ilmeisesti muutamaa kiloa enempää ole.

11.08.2017
SCY Erikoisnäyttely Marketanpuistossa Espoossa. Tuomari Gwen Beaden, Iso-Britannia.
Millake's Recless Ragnarr "Brody" PEN 7-9 luokassa PEK1!

Onnea Airi ja Brody! Hienosti meni teillä. :)

09.08.2017 Maisan ja Vinskin pentueen vaiheita voit halutessasi seurata Prinssit-pentueen omalta sivulta. Mukana on entuudestaan totutulla tavalla tarjoiltuna videogalleriaa "Tuhinoineen" ja pentublogia päivittäisistä tapahtumista. :)

08.08.2017
Vinskin ja Maisan pennut ovat syntyneet. Seuraksemme on saapunut 4 prinssiä, eli 3 x soopeli uros ja 1 x trikki uros. Kaikki ovat ottaneet tukevasti paikkansa maitobaarissa, joten hyvä alku on jokaisella elämän polulle. Maisa on osoittautunut hyvin huolehtivaiseksi emoksi. Tästä on hyvä jatkaa  muutamat viikot, kun prinssit luonamme viettävät, ennen uusiin koteihin siirtymistä. Kuvia pennuista ottelen sitten päivänvalolla. Nyt hyvää yötä kaikille. :)

05.08.2017
Cocon kanssa PSF Pukkilassa Mervi Aspin vetämällä paimennusksen FCI Traditional Style ratakurssilla.  Mervi oli suunnitellut radan, johon tutustuttiin aamupäivällä hyvin. Ajettiin rata kertaalleen läpi vuoron perään ja iltapäivällä vastaava kokeenomaisesti ilman hinkkaamisia. Coco sai tällä erää startata ryhmän ensimmäisenä, koska meillä oli Maisa viimeisillään kotona. :)  Perusasiat alkaa olla nyt Cocolla ja allekirjoittaneella kasassa (kunhan muistan minimoida käskyttämistä), ja kun teemme kouluttajaamme lainaten "oman osaamisemme mukaan". Joten syyskuisissa rotumestiksissä ei pitäisi olla mitään ylipääsemätöntä PAIM-1 luokassa. Vaikkakin treenaamisemme jäänee aika vähiin loman loppuessa ja töiden alkaessa, sekä Maisan syntyvien pentujen viedessä myös käytettävissä olevaa vapaata aikaa. No jokainen rata on omanlaisensa ja haastetta voi tulla vastaan milloin missäkin eri tehtävässä kokeen aikana, riippumatta treemaamisen määrästä. Rauhallisesti ja hyvällä etäisyydellä Coco hommia teki, mutta hieman juoksujen jälkeinen vetämättömyys on päällä. Siispä reippailemaan, niin eiköhän se siitä. :)

Kiitos kuvista Niina Savelalle (kuva 1) ja Kiira Käyhkölle (kuva 2).

03.08.2017
Macyn kanssa PSF Seutulassa Mervi Aspin opissa. Vuorossa oli tasapainokuljetusta ja porteista kulkemista, tukien koiran luontaista taipumusta, eli puuttumalla mahdollisimman vähän koiran toimintaan. Rauhallisesti ja hyvällä etäisyydellä Macy hommia teki. Kovasti olen tyytyväinen tähän pieneen vielä 7kk ikäiseen paimencollie alkuun. :)

Kiitos kuvista Kiira Käyhkölle.

29.07.2017
Millake's Lovely Una "Maisa"  saapui luoksemme mammalomalle. Pieniä Maisoja ja Vinskejä odotetaan syntyväksi elokuun toiselle viikolle. Narttupennulle etsinnässä sijoituskoti pk-seudulta. Yhdistelmästä lisää tietoa Pentuja -sivulla.

28.07.2017
Hakapaimenessa Juvalla paimentamassa Cocon ja Macyn kanssa. Päästiin myös käynnistämään SCY:n epävirallista paimennustaipumuskoetoimintaa Saimaan alaosastolle. Kiitokset Sannille ja Kaislalle.

Ohessa videolla Macyn tasapainoilua puolenpäivän aikaan. Kiitos kuvaamisesta Kaisla. :)

25.07.2017
Tänään kävimme Cocon (PAIME Millake's Duane Niamh) kanssa Somerolla Rapan järjestämissä FCI Traditional style paimennuskokeissa. Viime kesän jälkeinen yhden pisteen metsästys päättyi, ja Coco suoritti tänään PAIM-E esikokeen pistein 79/100 hyväksytysti, saaden koulutustunnuksen PAIME. Maksimi pisteet saimme häkistä otosta, siirtymisistä ja laidunnus merkityllä alueella osioista. Tuomari Mari Morkolta saimme hyvää ja rakentavaa evästystä jatkon kannalta, kiitos siitä!

Ohjaajan polvivaivojen ja lopulta toukokuun lopussa suoritetun polvileikkauksen vuoksi pääsimme aloittamaan paimennustreenit vasta puolitoistaviikkoa ennen koepäivää. Kiirettä siis piti, mutta lepopäiviäkin tuli Cocolle väliin saada. Heti kesäloman alettua perjantaipaimennus Seutulassa, FCI Traditional style ratatreenit Pukkilassa ja Somerolla, viime sunnuntain viimeistelytreeni Seutulassa ja  kaikilla lenkeillä tehdyt vartiointi jne. harjoitukset riittivät saamaan paketin riittävästi kasaan ennen koetta. Kiitos kouluttajille Merville ja Tuijalle! Toinen haaste oli Cocon juoksu, joka sattui juuri tähän ajankohtaan, mikä itseäni todella hirvitti hieman. Hienosti Coco kuitenkin esikoeradan suoritti läpi, kiiman ollessa 15 vuorokaudella. Pitää vaan luottaa omaan koiraan, oli taas kerran tapahtuneen opetus!

Kiitos tässä yhteydessä kaikille, jotka olette meitä tuupanneet lajin parissa eteenpäin. Olemme todella kiitollisia teille kaikille. Tunnistatte kyllä itsenne. Suuri KIITOS siis kaikille teille. :)

Kiitos kuvasta Johanna ja onnea vielä tätäkin kautta velipuoli Mickylle PAIM_3 luokan korkkamisesta ja  historian ensimmäisestä PAIM3 koularista pitkäkarvaiselle collielle Suomessa. :)

23.07.2017

Suru-uutinen kasvatinomistajalta. :(

R.I.P

Millake's Sleepy Aisling "Usva" (14.02.2009 - 23.07.2017)

Hyvää taivasmatkaa sateenkaarisillalle Usva. Tulet olemaan aina muistoissamme.

Lämmin osanottomme. Voimia Anne ja perhe.22.07.2017

Porvoo RN, tuomari Helina Simberg, Estonia
Luokka: pennut 7-9 kk

Millake's Marble Magda "Macy" PEK1 KP ROP-pentu
Millake's Cinder Cecilia "Milla" PEK2
Millake's Ember Epona "Nelly" PEK3

Millake's Valiant Victor "Tarmo" PEK1 KP VSP-pentu
Millake's Recless Ragnarr "Brody" PEK2

Kiitos kasvatinomistajille, että niin moni teistä pääsi paikalle. Harmi, että Porvoon kierros jäi tällä erää tekemättä kiireellisten menojen vuoksi. Toisella kertaa sitten ja kohta nähdään lammaslaitumilla :)

22.07.2017
Porvoon näyttelyn loppupuolella meidät yllätti ukkoskuuro, kovine sateineen ja jyrinöineen. Jäimme Macyn kanssa jumiin ja veden saartamaksi vajaassa minuutissa. Vesiseinämä eteni yli näyttelyalueen ja telttamme olikin hetkessä reilut viisi senttiä veden vallassa. :( Olimme näet harmillisesti leiriytyneet telttoinemme ja tavaroinemme juuri sille puolelle nurmialuetta, joka jäi vedenvaltaan.

Loppu hyvin kaikki hyvin. Olemme nyt kokemusta rikkaampia ja samalla tuli testattua, ettei Macy häykähtänyt ukkosta lainkaan, ja kuulosteli hälyytysajoneuviojenkin ääniä kiinnostuneena, ilman huolestumista. Reipas matkalainen on ja päivä sisälsi kaikkea uutta ja kummallista. Tuosta on 7 kk pennun hyvä jatkaa matkaa eteenpäin kohti uusia kokemuksia.

Nyt on pesukone laulanut ja savivedessä kastuneet tekstiilit ovat taas puhtaina. Ohessa video tunnelmasta telttamme kohdalla, kun aurinkoinen ja kaunis näyttelypäivä kääntyi toiseen asentoon.

20.07.2017 
Maisan tiineys etenee suotuisasti. Elokuun alkupuoliskolla voi toivottavasti ilmoittaa mieluisia uutisia. :)
Vink, vink: PK-seudulta etsitään hyvää ja yhteistyökykyistä sijoituskotia yhdelle narttupennulle. :)

18.07.2017 
 
Macyn (7 kk) kanssa Seutulassa paimentamassa Mervi Aspin opissa. Tämä kerta oli Macylle kaikkiaan neljäs lampailla ja hienosti meni jo tasapainokuljetukset ja myös kuja. Muutama stoppitreeni otettiin nurkkaa vasten, mutta kovin alussa niiden suhteen ollaan vielä. Nyt Macyn luontaisen vahvuuden annetaan vahvistua ja annetaan koiran tehdä itsenäisiä päätelmiä sekä ratkaisuja. Ohjaajalle  vastaavasti roudarinteippi suun eteen ja hyvin minimaalista puuttumista pennun työskentelyyn, koska Macy osaa itse ratkaista yllättävän monia asioita itse. Kiitos Merville kannustavista huomioista ja ohjeista tulevaan. :)

17.07.2017
Kävimme Cocon kanssa paimennuksen FCI Traditional Style ratatreeneissä vaihteeksi Somerolla.
Kovasti tyytyväinen saa jälleen olla haastavaan päivään. Paljon opittiin uutta, pystyttiin hyödyntämään edellispäivänä opittuja asioita ja vahvistettiin jo suht hallussa olevia. Koukuttava laji kaiken kaikkiaan. Kiitos koulutuksesta ja hyvästä palautteesta kouluttajallemme Tuija Vahlroosille.

16.07.2017
Kävimme Cocon kanssa paimennuksen FCI Traditional Style ratatreeneissä Pukkilassa.
Mielenkiintoinen päivä kokonaisuudessaan. Uusia asioita ja työskentelyn hiomista. Kiitos hyvästä koulutuksesta omalle koutsillemme Mervi Aspille. Kiitos kuvista Terhi Multamäelle.:)

17.06.2017

   
Dogo Canario Finland ry:n Match Show Pyhtään puiston kentällä Oulunkylässä Helsingissä.
Macy isojen pentujen SIN/3, Veli Brody SIN.

Mukava päivä ja päästiin Macyn kanssa tutustumaan moniin uusiin asioihin.  Kiitos Brodyn ja Ringon perheelle mukavasta seurasta . :)

10.06.2017
Lisätietoa Pentuja -sivulla. :)

08.06.2017
Saimme tänään suru-uutisen. :(

R.I.P

RTK2 Millake's Shiny Siofra "Nuusku" (14.02.2009 - 08.06.2017)

Hyvää taivasmatkaa sateenkaarisillalle Nuusku. Tulet olemaan aina muistoissamme.

Lämmin osanottomme. Voimia Heli ja perhe.

02.06.2017
Päivänsankarimme Ebony kotitiellä. 14-vuotta on taivalta nyt kuljettu ja hyviä hetkiä on toivottavasti vielä edessäpäin runsaasti. Ebony on antanut meille paljon iloa näinä vuosina ja kotona asuvat muut colliet Riku, Coco ja Macy ovat suoraa jatkumoa Ebonystä, kantanartustamme. Suku elää voimallisesesti useammassa polvessa. Toivotaan kaikille jälkeläisille pitkää taivalta Ebonyn siivittämällä tiellä. Kiitos Kaarina elämämme colliesta, jonka uskoit aikanaan meidän hoivaan, matka jatkuu.

27.05.2017
Onnea Flann, Dani, Reeta, Stella, Dooris, Jeri ja Sissi. Viisi vuotta saavutettu ja monta vuotta vielä edessäpäin. Kiitos kaikille perheille kasvattien hyvästä huolenpidosta. :)

25.05.2017
Maisa juoksee vihdoin, pentusuunnitelmat etenevät. :)

Tarkempaa tietoa Pentuja -sivulta.

14.05.2017
Uudet kuvat Cocon veljestä Millake's Daithi Fighter "Ricky":stä.
** Saatavilla jalostukseen: CEA-vapaa/CEA-vapaa, A/A (blup 114), 0/0 **

Kiitos kuvista Elina, Minna ja Juha.

13.05.2017 Pentunäyttelyssä kääntymässä Kotkassa. Tuomari Tarja Löfman, Suomi.
Millake's Cinder Cecilia "Milla" PEK2
Millake's Marble Magda "Macy" PEK4

Onnea Sirpa ja Milla. Upeasti meni teiltä esiintyminen. Kasvattaja on kovasti ylpeä teistä. :)

07.05.2017
Kävimme Macyn kanssa hieman harjoittelemassa SCY Helao mätsärissä Sahaajankadun kentällä. Tuomarina Eija Kotka kennel Merry Moonray's. Sijoitus oli lopulta ISOT PENNUT PUN2. :)

Olipa tuolla Kehä III:n toisella puolen Macylle paljon uusia asioita katseltavana. Lokkeja seuraillessa sai niskat hyvää harjoitetta ja meinasi Macy lokkeja lähteä paimentamaan. Hitaita askeleita jo siihen suuntaan otti. :) Rapsutuksia sateli myös tuttavilta Macylle paljon ja namipaloja myös, ettei meinannut ruoka kotona enää mahtua massuun. Hyvin nuori coillienalku kuitenkin jaksoi viedä tapahtuman läpi ja oleskella kehien laitamilla, alusta lippuun. :)

Nyt kotona ollaan aiheesta hieman uupuneita. Kaksi päivää reissua päällä meidän vajaa 5 kk ikäiselle Duracell-pupulle alkaa pikku hiljaa väsyttämään. :)

07.05.2017
Kävimme paimentamassa Somerolla SCY Helsingin alaosaston paimennuskurssilla kera Maisan, Cocon ja Macyn. Kaikilla mukava kiinnostus paimennettaviin. Valaa uskoa tulevaan. Kiitos Ulla-Maija seurasta ja hyvistä Jukkapekkan pizza sliceistä. Kiitokset JP:n keittiöön, maittavaa oli. :)

25.04.2017
Onnea Arskalle & sisaruksille! 5-vuotta täynnä. :)

16.04.2017

Onnea Usko, Tove, Maisa, Arttu ja Indy. Kolme vuotta saavutettu ja monta vuotta vielä edessäpäin.
Kiitos kaikille perheille kasvattien hyvästä huolenpidosta. :)

02.04.2017 
Käynnistelimme paimennuskautta osallistumalla SCY Helsingin alaosaston paimennuskurssille Woollandiassa.

Mukana oli kymmenkunta koirakkoa. Ohjaajille sekä kuunteluopilaille Marika piti heti aamun alkajaisiksi mielenkiintoisen paimennusluennon ja Kaisla-Maria opasti meitä vuorostaan laitumella.

Olimme nyt ensimmäistä kertaa liikkeellä emo+tytär kokoonpanolla. Nuoresta on tietty vitsa väännettävä sanotaan ja Macy pääsikin nyt 4kk 2pv iässä ensimmäistä kertaa lampaille. Muutaman kerran Macy alkuun puhahti lampaille aitauksen ulkopuolelta odotellessaan omaa vuoroaan ja sitten alkoikin roikkua pitkin pituutta lammasaitaa vasten. :) Eipä tuo väistänyt kauemmaksikaan irti aidasta, lampaiden pyyhkäistessä 15 cm päästä ohitse aidan vierustan toiselta puolen. Joten ihan mukavalta ja harkitsevalta nuori lammaspaimen vaikutti olevan. Cocon kanssa pääsimme tekemään kahdesti treeniä isolla pellolla. Häkitystä, häkistä pois ottoa, stoppeja, lauman hakuja ja paljon peruskuljetusta.

Kurssi meni kaikkiaan mukavasti ja valoi omaa uskoa aloittaa aktiivisemmin harrastuksen parissa. Polvi hieman vaivaa tietty edelleen, mutta liikunta on sille parasta lääkettä ja saa samalla rustoille sekä nivelille tarpeellista voitelua. Siispä laidunta kohti ja liikkeelle. :)

Kiitos neljästä alimmasta kuvasta Tiina Hoville.

18.02.2017 

Ricky on vuodenvaihteen tietämillä luustokuvattu ja silmäpeilattu, tuloksin:
silmät CEA-vapaat, lonkat A/A (blup 114) ja kyynärät 0/0. DM:n osalta Ricky on kantaja DM N/DM.
Ricky on saatavilla jalostukseen sopiville nartuille, tiedustelut kasvattajan kautta.

Ohessa Juha Lambergin ottamat uudet kuvat Rickystä 2,5 vuoden iässä. Kiitos Juha kuvista. :)

14.02.2017 
Onnea Ystävänpäiväpentueelle, ensimmäisille Millake's kasvateille. :)
Ja kiitos kaikille perheille kasvattien hyvästä huolenpidosta.

04.02.2017 
Viikonlopun aikana omiin uusiin koteihin ovat muuttaneet: Brody, Nelly, Luna, Taavi ja Tarmo.
Hyvää alkavaa collie-elämää teille kaikille perheidenne parissa. Mukavia uutisia on jo saatu, että kotiutuminen on lähtenyt hyvin kaikilla liikkeelle. Laittakaahan kuvia tulemaan. :)

01.02.2017  

Enna haettin tänään kotiin.

25.01.2017 


R.I.P

Downmoore Dusk till Dawn "Enna". :(

Annoit meille niin paljon. Luopumisen hetki koitti, suru on meillä kaikilla suuri. Uskomme, että jalkasi kantavat paremmin - siellä jossain - Tatun luona. Hyvää taivasmatkaa sateenkaarisillalle Enna, tulet olemaan aina muistoissamme.

21.01.2017  
Kävimme tänään Samurai-pentueen kanssa silmäpeilauksessa Sari Jalomäellä Malmin Evidensiassa.

Silmäpeilaustulokset, pentujen syntymäjärjestyksessä:

cpku tricolour Millake's Daring Drustan "Taavi" CEA-vapaa
cpkn tricolour Millake's Ember Epona "Nelly" CEA-vapaa
cpkn tricolour Millake's Cinder Cecilia "Milla" CRD (lievä)
cpku tricolour Millake's Reckless Ragnarr "Brody" CEA-vapaa
cpkn bluemerle Millake's Marble Magda "Macy" CEA-vapaa
cpkn bluemerle Millake's Marmorize Melinda "Luna" CEA-vapaa
cpku tricolour Millake's Valiant Victor "Tarmo" CEA-vapaa

Kovasti tyytyväinen saa olla tulokseen. Tästä on hyvä jatkaa. :)

21.01.2017
Taavi Nelly Isla

Brody Macy Tory

Tarmo
Samurait pääsivät vihdoin 6 viikon ja päivän iässä ensimmäisiin poseerauskuvauksiin.
Kiitos Anitan ja Sarin avustanne. :)

10.01.2017 

Cocon veli Ricky kävi tänään silmäpeilauksessa ja tulos oli CEA-vapaa kuten pentunakin. Samaa tahtia Ricky veli siskon kanssa näemmä kulkee, myös silmien kohdalla!

Myös DM tulos on kiirinyt kasvattajan tietoon: Laboklin (edta) DM N/DM (kantaja).

Kiitos Elina Rickyn silmäpeilaamisesta ja geenitestauttamisesta. :)

07.01.2017
Tänään kävi Samurai-pentueella arvovaltaisia vieraita ja huomenna saapuu vielä muutama perhe. Kiitos vierailustanne. Oli mukavaa tavata. Odotellaan seuraavat 4 viikkoa ja tavataan jälleen. :)

01.01.2017 


Katsotaan mitä alkava vuosi tuokaan mukanaan. Ollaan jälleen positiivisia ja luodaan mahdollisuuksia. :)
 
customizable counter